Ingrediente
- 800 gr pepene galben (cantarit fara coaja si fara samburi)
- 500 gr caise (cantarite fara samburi)
- 500 gr zahar
- zeama de la 1/2 lamaie
Mod de preparare
Spalam pepenele si il taiem in doua. Cu o lingurita scoatem samburii din mijloc, apoi taiem felii, indepartam coaja si taiem cubulete.
Caisele le spalam, le despicam in doua si scoatem samburii.
Atat pepenele cat si caisele, pe rand, le punem in blender timp de 20-30 sec. pana se fac pasta.
Turnam pasta de pepene si de caise intr-un vas, adaugam zaharul si zeama de lamaie si amestecam.
Punem pe foc si lasam sa fiarba timp de aprox 50 min. Cand incepe sa fiarba indepartam cu o paleta spuma formata. Amestecam din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul vasului.
Turnam gemul obtinut in borcane sterilizate, insurubam bine capacul si punem borcanele intr-o patura pana a doua zi, pentru a se raci treptat.
Din cantitatea mentionata am obtinut 3 borcane si jumatate de gem.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de pepene galben cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|