Gem de prune cu aroma de menta

Postat de Bunica in Dulceata / Gem
10 Sep 2014 | 5208 vizualizari
Gem de prune cu aroma de menta

Toamna,toamna,toamna! Este piata plina cu prune!Este sezonul lor! Este pacat sa treaca toamna si sa nu faci un gem delicios din prune!De aceasta data am facut gem de prune cu mai putin zahar si o aroma de menta,foaaaarte placuta.

Ingrediente

  • 3 kg. prune
  • 600 g. zahar
  • jumatate lingurita cu menta uscata

Mod de preparare

Spala prunele si scoate samburii.

Pune prunele intr-un vas incapator cu fundul gros.

Peste ele pune zahar tod si pune vasul pe foc.

Stai langa el si mesteca,pentru a nu se prinde de vas si a nu da in foc.

Se fierbe circa 2-2,30 ore.

Cand este putin mai subtire decat consistenta dorita,pune menta.

Pune-l fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.

Capaceste-le si pune-le  intr-o patura pana se racesc.

Va asigur ca n-o sa va para rau daca-l pregatiti;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune cu aroma de menta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Dulceata de coacaze rosii/negre

Postat de Corina33

Dulceata de coacaze rosii/negre

Se îndepărtează coditele de la coacăze și se spală bine de mai multe ori. Apa se pune la fiert împreună cu zahărul, iar când începe să se lege ca un sirop,...

Citeste continuarea

Dulceață de gutui cu dovleac

Postat de Bunica

Dulceață de gutui cu dovleac

Ia o cratiță cu fundul dublu .Pune apa și zahărul în cratiță și dă la foc potrivit.Fierbe siropul cât să fie bine legat. Curăță gutuile și dovleacul de coajă.Taie-le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2014, 09:21
cred ca e o nebunie ,ador gemurile cu astfel de surprize
la 10.09.2014, 09:49
bun bun
la 10.09.2014, 09:59
ce buna trebuie sa fie imi si imaginez cu o felie de paine neagra
la 10.09.2014, 10:24
Hmmm delicios!
la 10.09.2014, 10:27
ce bunatate Eu ma gandeam sa fac cu cardamon

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking