Rulada cu gem de prune si nuca

Postat de Oana in Prajituri
21 Noi 2011 | 17370 vizualizari
Rulada cu gem de prune si nuca

Reteta By Bitza, delicioasa!

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un strop de vanilie
  • un borcan dulceata de prune
  • o cana cu miez de nuca

Mod de preparare

Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin, pana se incorporeaza. Se tapeteaza o tava cu folie de copt, se unge cu putin ulei si se rastoarna compozitia. Se pune tava in cuptorul incalzit, la foc mediu, pana se rumeneste usor. Se rastoarna foaia de rulada pe un prosop umed si tapetat cu zahar, se ruleaza usor si se lasa la racit. Se desface apoi foaia, se unge cu gemul de prune si se presara nuca macinata. Se ruleaza usor, ajutandu-ne de prosop, se infasoara rulada in folie de plastic si se lasa la rece jumatate de ora. Se pudreaza apoi cu zahar si se taie felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada cu gem de prune

Postat de Ina

Rulada cu gem de prune

BLATUL: Batem albusurile spuma cu un praf de sare , apoi adaugam , mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt  si o fiola de...

Citeste continuarea

Rulada cu magiun de prune si nuci

Postat de butoiaurora76

Rulada cu magiun de prune si nuci

Se bat bine galbenusurile cu zaharul tos dizolvat intr-o lingura de apa fierbinte pana se fac crema. Separat se bat albusurile cu un praf de sare pana se intaresc ca o bezea. In crema de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2011, 21:51
prima servita
la 21.11.2011, 21:51
ce bine arata
la 21.11.2011, 21:56
sigur nu pot sa refuz asa bunatate
la 21.11.2011, 22:01
Wow!!! Combinatie de vis
la 21.11.2011, 22:03
WOWWWWWWWWWWW
n-am cuvinte

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking