Rulada cu gem de prune

Postat de Ina in Prajituri
7 Iul 2011 | 15808 vizualizari
Rulada cu gem de prune

Un desert cu gust usor acrisor, usor de realizat si aspectuos ( Daca-ti dai silinta, dar eu nu am pus accent pe decor... :P :"> )

Ingrediente

  • BLAT :
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1plic praf de copt
  • esenta  de rom
  • un praf de sare
  • UMPLUTURA:   
  • un borcan de 800 g. cu gem de prune
  • 150 g. nuca de cocos
  • esenta de rom

Mod de preparare

BLATUL:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare , apoi adaugam , mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt  si o fiola de esenta .  Se tapeteaza tava  de la aragaz cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia  si se baga in cuptorul incins, pentru cca. 15-20 min. ( pana se desprinde putin de pe margini si observam ca s-a copt ) Cand e gata  scoatem blatul rapid din tava ( cu hartie cu tot), il punem pe o suprafata plata ( eventual  pe dosul altei tavi ) si-l desprindem de hartia de copt rulandu-l. Cu hartia de copt  il acoperim putin si-l lasam rulat cca 5-10 minute , pentru a  se fixa forma si a nu se rupe la umplere. Pentru a obtine o rulada aspectuoasa  desprindem , ajutandu-ne de degete, pojghita de pe dosul blatului. In felul acesta decorul ( zahar pudra, ciocolata, nuca de cocos )  va adera mult mai usor de blat.

UMPLUTURA:

Amestecam gemul de prune cu nuca de cocos si putina esenta de rom. 

Desfacem blatul si-l ungem cu umplutura obtinuta, apoi rulam cu grija , obtinand rulada. Eu am pudrat rulada cu zahar, dar se poate presara si cu nuca de cocos , sau se glazureaza. 

Lasam rulada la rece cca. 24 ore, apoi o putem felia si servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada cu mere si gem de prune

Postat de medioto59

Rulada cu mere si gem de prune

Punem faina intr-un vas si  o amestecam cu sarea. Drojdia o amestecam separat cu zaharul . Facem o gaura in mijlocul fainii si apoi punem drojdia  pe care am amestecat-o cu...

Citeste continuarea

Tort de sarbatoare

Postat de Creatsa

Tort de sarbatoare

Prima data facem blatul pentru rulada: Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare apoi adaugam treptat cate o lingura de zahar pudra si mixam pana devine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2011, 19:14
ce bine arata vreau!
la 07.07.2011, 19:15
Super..ai facut si desert?...iar cu gem de prune ... ..
la 07.07.2011, 19:19
Monicutza , multumesc!
la 07.07.2011, 19:20
m-ai nimerit bine de tot, as manca de ceva timp peste si gem de prune..insa azi n-am mai rezistat am luat o felie de paine pe care mi-am pus gem de prune...
la 07.07.2011, 19:20
Ionela, n-am facut....am gasit pozele in pc Cred ca e de la Pasti, ca eclere atunci am facut, iar intr-o poza sunt si eclere

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking