Rulada cu gem de prune

Postat de Ina in Prajituri
7 Iul 2011 | 15832 vizualizari
Rulada cu gem de prune

Un desert cu gust usor acrisor, usor de realizat si aspectuos ( Daca-ti dai silinta, dar eu nu am pus accent pe decor... :P :"> )

Ingrediente

  • BLAT :
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1plic praf de copt
  • esenta  de rom
  • un praf de sare
  • UMPLUTURA:   
  • un borcan de 800 g. cu gem de prune
  • 150 g. nuca de cocos
  • esenta de rom

Mod de preparare

BLATUL:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare , apoi adaugam , mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt  si o fiola de esenta .  Se tapeteaza tava  de la aragaz cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia  si se baga in cuptorul incins, pentru cca. 15-20 min. ( pana se desprinde putin de pe margini si observam ca s-a copt ) Cand e gata  scoatem blatul rapid din tava ( cu hartie cu tot), il punem pe o suprafata plata ( eventual  pe dosul altei tavi ) si-l desprindem de hartia de copt rulandu-l. Cu hartia de copt  il acoperim putin si-l lasam rulat cca 5-10 minute , pentru a  se fixa forma si a nu se rupe la umplere. Pentru a obtine o rulada aspectuoasa  desprindem , ajutandu-ne de degete, pojghita de pe dosul blatului. In felul acesta decorul ( zahar pudra, ciocolata, nuca de cocos )  va adera mult mai usor de blat.

UMPLUTURA:

Amestecam gemul de prune cu nuca de cocos si putina esenta de rom. 

Desfacem blatul si-l ungem cu umplutura obtinuta, apoi rulam cu grija , obtinand rulada. Eu am pudrat rulada cu zahar, dar se poate presara si cu nuca de cocos , sau se glazureaza. 

Lasam rulada la rece cca. 24 ore, apoi o putem felia si servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulada cu mere si gem de prune

Postat de medioto59

Rulada cu mere si gem de prune

Punem faina intr-un vas si  o amestecam cu sarea. Drojdia o amestecam separat cu zaharul . Facem o gaura in mijlocul fainii si apoi punem drojdia  pe care am amestecat-o cu...

Citeste continuarea

Tort de sarbatoare

Postat de Creatsa

Tort de sarbatoare

Prima data facem blatul pentru rulada: Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare apoi adaugam treptat cate o lingura de zahar pudra si mixam pana devine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2011, 19:14
ce bine arata vreau!
la 07.07.2011, 19:15
Super..ai facut si desert?...iar cu gem de prune ... ..
la 07.07.2011, 19:19
Monicutza , multumesc!
la 07.07.2011, 19:20
m-ai nimerit bine de tot, as manca de ceva timp peste si gem de prune..insa azi n-am mai rezistat am luat o felie de paine pe care mi-am pus gem de prune...
la 07.07.2011, 19:20
Ionela, n-am facut....am gasit pozele in pc Cred ca e de la Pasti, ca eclere atunci am facut, iar intr-o poza sunt si eclere

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking