Ingrediente
- BLAT :
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 1plic praf de copt
- esenta de rom
- un praf de sare
- UMPLUTURA:
- un borcan de 800 g. cu gem de prune
- 150 g. nuca de cocos
- esenta de rom
Mod de preparare
BLATUL:
Batem albusurile spuma cu un praf de sare , apoi adaugam , mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si o fiola de esenta . Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia si se baga in cuptorul incins, pentru cca. 15-20 min. ( pana se desprinde putin de pe margini si observam ca s-a copt ) Cand e gata scoatem blatul rapid din tava ( cu hartie cu tot), il punem pe o suprafata plata ( eventual pe dosul altei tavi ) si-l desprindem de hartia de copt rulandu-l. Cu hartia de copt il acoperim putin si-l lasam rulat cca 5-10 minute , pentru a se fixa forma si a nu se rupe la umplere. Pentru a obtine o rulada aspectuoasa desprindem , ajutandu-ne de degete, pojghita de pe dosul blatului. In felul acesta decorul ( zahar pudra, ciocolata, nuca de cocos ) va adera mult mai usor de blat.
UMPLUTURA:
Amestecam gemul de prune cu nuca de cocos si putina esenta de rom.
Desfacem blatul si-l ungem cu umplutura obtinuta, apoi rulam cu grija , obtinand rulada. Eu am pudrat rulada cu zahar, dar se poate presara si cu nuca de cocos , sau se glazureaza.
Lasam rulada la rece cca. 24 ore, apoi o putem felia si servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (42)
|