Gem de prune cu aroma de menta

Postat de Bunica in Dulceata / Gem
10 Sep 2014 | 5193 vizualizari
Gem de prune cu aroma de menta

Toamna,toamna,toamna! Este piata plina cu prune!Este sezonul lor! Este pacat sa treaca toamna si sa nu faci un gem delicios din prune!De aceasta data am facut gem de prune cu mai putin zahar si o aroma de menta,foaaaarte placuta.

Ingrediente

  • 3 kg. prune
  • 600 g. zahar
  • jumatate lingurita cu menta uscata

Mod de preparare

Spala prunele si scoate samburii.

Pune prunele intr-un vas incapator cu fundul gros.

Peste ele pune zahar tod si pune vasul pe foc.

Stai langa el si mesteca,pentru a nu se prinde de vas si a nu da in foc.

Se fierbe circa 2-2,30 ore.

Cand este putin mai subtire decat consistenta dorita,pune menta.

Pune-l fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.

Capaceste-le si pune-le  intr-o patura pana se racesc.

Va asigur ca n-o sa va para rau daca-l pregatiti;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune cu aroma de menta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dulceata de smochine

Postat de Irina

Dulceata de smochine

Intai si intai am pregatit smochinele: le-am spalat, taiat coditele si le-am taiat in patru. Apa impreuna cu zaharul le-am pus pe foc pana s-a format un sirop legat.  Am adaugat...

Citeste continuarea

Visine facute dulceata

Postat de Patricia_Iordache_79

Visine facute dulceata

Visinele se spala si se tin putin in apa rece, ca sa iasa eventualii "miscatori". Se curata de codite, frunze si se incepe scoaterea samburilor cu ajutorul unui aparat special sau cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2014, 09:21
cred ca e o nebunie ,ador gemurile cu astfel de surprize
la 10.09.2014, 09:49
bun bun
la 10.09.2014, 09:59
ce buna trebuie sa fie imi si imaginez cu o felie de paine neagra
la 10.09.2014, 10:24
Hmmm delicios!
la 10.09.2014, 10:27
ce bunatate Eu ma gandeam sa fac cu cardamon

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking