Gem de rosii cu aroma de lamaie si scortisoara

Postat de Elena_Daria in Dulceata / Gem
6 Sep 2012 | 5696 vizualizari
Gem de rosii cu aroma de lamaie si scortisoara

By www.cevabun.ro

Ingrediente

  • 3 kg de rosii bine copate
  • 1 kg de zahar
  • 2 lamai
  • 1/2 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Spalam rosiile si le crestam apoi le scufundam intr-o oala cu apa fierbinte pentru 30 de secunde.

Le scoatem din apa cu o paleta si le trecem repede printr-un jet de apa rece, sau le punem intr-un vas cu cuburi de gheata, apoi le curatam de coaja.

Le dam apoi prin masina pentru bulion.

Obtinem cca. 2-2.5 l de suc.

Spalam lamaile si le razuim coaja (fara partea alba care e amaruie), apoi stoarcem sucul.

Punem sucul de rosii intr-o oala, iar peste el adaugam coaja si zeama de lamaie, zaharul si scortisoara.

Fierbem gemul aproximativ 1-2 ore.

Dupa 1 ora luam o lingura din gem si punem pe o farfuriuta.

Dupa ce s-a racit inclinam usor farfuriuta, iar daca gemul nu curge inseamna ca este gata! 

Sterilizam borcanele, apoi turnam gemul si infiletam capacele.

Acoperim borcanele cu o patura groasa si le lasam pana a doua zi.

Gemul de rosii este delicios...are o tenta placuta de lamaie si scortisoara.

E perfect pentru clatite sau pur si simplu de intins pe paine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de rosii cu aroma de lamaie si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dulceata de capsuni reteta cu vanilie

Postat de Oana

Dulceata de capsuni reteta cu vanilie

Dulceata de capsuni reteta Mai intai, trebuie sa speli foarte bine capsunile si sa le rupi coditele.  Pune intr-o oala incapatoare cate un strat de capsuni si un strat de zahar,...

Citeste continuarea

Dulceata de caise

Postat de andaoana

Dulceata de caise

Am spalat caisele si le-am scos samburii, le-am lasat in jumatati pentru ca am vrut sa ramana fructele cat de cat intregi. Am stors deasupra zeama de portocala. Am fost sigura ca vor ramane asa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2012, 13:31
interesant
la 06.09.2012, 13:46
nu am mancat niciodata gem de rosii
la 06.09.2012, 13:49
Lau
la 06.09.2012, 13:51
Timea, nici eu nu am mancat pana nu am facut...nu credeam ca o sa iasa bun, dar a iesit mult mai gustos decat ma asteptam!
la 06.09.2012, 13:52
ioi,ioi,ioi ce bun

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking