Gem express de fructe de padure / Rote grutze

Postat de ctlina in Dulciuri
10 Apr 2021 | 2890 vizualizari
Gem express de fructe de padure / Rote grutze

Cunoasteti acest desert rapid foarte raspandit in Germania si in Scandinavia?
Se numeste frugtgrød in daneza si rote Grütze in germana.  Este realizat din fructe rosii de padure amestecate cu zahar, un pic de suc de fructe de padure si amidon de porumb sau pudra din sago. Am folosit pudra din konjac in loc de amidon de porumb. Daca puneti amidon de porumb, proportia este de 50 gr pentru 1 litru de compozitie. Am inlocuit zaharul cu indulcitor natural si am obtinut astfel o reteta low carb.   https://www.blogulluicatalina.com/2021/03/gem-express-de-fructe-de-padure-rote.html

Ingrediente

  • 300 g de fructe de padure congelate
  • 2 linguri indulcitor natural erithritol
  • vanilie
  • 1 lingurita de pudra din konjac- glucomannan
  • 4 linguri apa (sau suc de fructe)

Mod de preparare

Intr-o oala pe foc amestecati fructele cu indulcitorul, vanilia si 4 linguri de apa. Lasati sa fiarba impreuna timp de 12 minute.  Adaugati pudra din konjac si amestecati. Fierbeti impreuna si lasati sa se ingroase cateva minute.  Varsati in  verine si lasati sa e raceasca. Dati apoi la rece 2 ore inainte de a servi. Decorati dupa dorinta: nuca de cocos, smantana batuta, branza de vaci Foarte bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem express de fructe de padure / Rote grutze" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort de clatite

Postat de robert_badica

Tort de clatite

Clatite: Intr-un bol spargem ouale, si adaugam zaharul. Amestecam bine, apoi punem untul topit si uleiul. Treptat adaugam putin lapte, apoi putina faina, pana terminam cantitatile. Vom obtine o...

Citeste continuarea

Desert bomboane fondante cu visine

Postat de katty

Desert bomboane fondante cu visine

Pregatim fondantul. Intr-o craticioara punem zaharul, glucoza rupta bucati si apa.Acoperim vasul cu un capac si  fierbem la foc mare pana obtinem un sirop gros.Cat timp? Daca avem un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2021, 15:02
la 10.04.2021, 15:56
la 10.04.2021, 16:21
Delicios!
la 10.04.2021, 16:42
mmm deliciu!
la 10.04.2021, 17:37
Pfff, minunat!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking