Gendermas

Postat de mihaelar63 in Mancaruri de post
27 Ian 2010 | 6552 vizualizari
Gendermas

Aceasta este o mancare ungureasca pe care o stiu de la bunica Irina care locuia in Horoatul -Crasnei , Salaj . Reteta originala se face cu patura cu faina alba si ou , nu foarte subtire care se rupea cu mana si se fierbea in apa clocotita . Eu o fac in zile de post inlocuind patura cu paste fainoase fara ou

Ingrediente

  • 500 gr cartofi
  • 250 gr paste fainoase din grau dur [fara ou ]
  • 1 ceapa
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • patrunjel verde
  • codite de ceapa verde

 

Mod de preparare

  1. cartofii se spala si se fierb in coja cu apa si sare , apoi se curata .
  2. ceapa se curata .,se taie marunt si se caleste in ulei , spre sfarsit puneti patrunjelul taiat marunt piperul  si boiaua .
  3. cartofii ii zdrobiti si amestecati cu ceapa prajita .
  4. fierbeti separat pastele fainoase , avand grija sa nu fie prea moi [ a la dente ]
  5. amestecati usor cele doua compozitii cartofii si pastele fierte , +codite de ceapa verde .
  6. serviti dupa dorinta cu salata de legume prospete sau muraturi .
Daca ti-a placut reteta noastra "Gendermas" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocăniţă de ciuperci

Postat de portiadelumina

Tocăniţă de ciuperci

Totul este foarte simplu. Am curăţat toate legumele şi le-m tocat. Menţionez că rădăcinoasele le-am dat pe răzătoarea mare pentru că se "topesc" mai repede şi crează  un...

Citeste continuarea

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)

Postat de Constelatialeu

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)

Mai intai curatam, spalam si taiem cartofii cubulete, ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii scurgem si ii pasam bine ca la piure. Ii lasam sa se raceasca putin, cat timp noi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.11.2011, 15:37
f buna si gustoasa reteta am servit cu salata de legume.bv
la 20.03.2015, 10:52
Bravo Mihaela! Sincer, stiam ca reteta e foarte veche si se pregateste mai mult in Ardeal, dar nu i-am stiut niciodata numele adevarat !
la 01.06.2017, 22:03
Da, e foarte bună. Diferă puțin de ce facem noi (de obicei o facem iarna, sau în perioade când nu există ceapă verde). Cartofii îi curățăm și-i facem piure. Și nu punem boia, nici pătrunjel. Dar cred că aceste diferențe nu dăunează gustului. E foarte bună. Cînd facem, mâncăm porții pantagruelice amândoi...!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking