Ghiuvarlakia

Postat de eleny2010 in Ciorbe
28 Mar 2011 | 9168 vizualizari
Ghiuvarlakia

Nu stiu cum sa va spun ca este aceasta mancare. Un fel de ciorba de perisoare dar cu lamaie? Nu conteaza... eu am sa va scriu aceasta reteta care mie imi place cel mai mult din mancarurile gatite ale greciilor. Desi la inceput mi se parea acrisoara, dar asta este farmecul ei :) Pofta mare

Ingrediente

  • 1/2 kg carne tocata de vita
  • 2maini de orez (jumatate de ceasca)
  • sare+piper
  • marar
  • 1ou si un morcov.
  • ptr zeama separat
  • 2 oua
  • 1/2 de pahar (mic)de lamaie. eu am stors o lamaie.

Mod de preparare

Se pune carnea tocata intr un castron si se adauga orezul,oul,mararul...sarea si piperul dupa gust si se amesteca.

Se pune o cratita cu apa la foc . apa incat sa acopere perisoarele.si se pun perisoarele in apa deja incalzita ptr 40 min.

Cand da sa fie gata, luam 2oua si separam albusul de galbenus, batem albusele foarte bine(4min), pana se faca o spuma,apoi adaugam si galbenusele si le batem .

Adaugam si cate putina lamaie din pahar si amestecam constant. pe urma se ia cu 2-3 polonice cu  zeama de la perisoare si se toarna incet-incet ..amestecand bine(este necesar sa facem asta).

pe urma se toarna compozitia peste perisoare..dand cu o lingura prin ele ,altfel incat sa se duca peste tot si mai lasam 5min sa fiarba. Inchidem focul si este gata de mancat.

Morcovul se taie feliute printre perisoare de la inceput. eu nu am avut si un cartof ar fi mers de minune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiuvarlakia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

Postat de AdrianUdrea

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

Se incepe cu prepararea supei. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga legumele curatate si tocate.  Intre timp se pregateste compozitia pentru perisoare. Se amesteca...

Citeste continuarea

Ciorba de porc cu afumatura si zeama de varza

Postat de rocsi_1612

Ciorba de porc cu afumatura si zeama de varza

Spalati oasele de porc, coasta afumata si le taiati bucati. Le puneti in oala minune, le acoperiti cu apa.  Puneti capacul si le fierbeti 30 de minute, din momentul in care incepe sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2011, 00:05
super ,noua ne plac tare mult ciorbele acre
la 29.03.2011, 00:14
daaa acre si cu perisoare....ador ciorbita cu perisoare m-am asezat la masa...pot sa pap tot?
la 29.03.2011, 00:39
ce ciorbita buna ai facut sigur imi place
la 29.03.2011, 06:36
A mai ramas si pentru mine o portie buna-buna....
Mie imi plac mult ciorbele acrite cu zeama de lamaie....
la 29.03.2011, 07:56
Arata si este grozava

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking