Ghiveci cu legume proaspete

Postat de Bunica in Mancaruri de post
5 Aug 2016 | 3996 vizualizari
Ghiveci cu legume proaspete

Piața e plină de legume. E păcat să nu profităm de ele.După un tur prin piață am venit acasă cu sacoșa plină, preapând un ghiveci foooooarte gustos!

Ingrediente

  • o ceapă mare galbenă
  • un ardei gras
  • 3 roșii
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi noi
  • o vânătă
  • sare
  • piper
  • o legătură de pătrunjel
  • 3 linguri de măsline

Mod de preparare

Ceapa curățată spălată și tocată mărunt se pune la fiert .

Restul legumelor curățate, spălate se toacă mărunt.

Morcovul îl tăiem rondele.

Vânăta curătată se taie cuburi - mai măricele - se sărează și se lasă 10 min.

Apoi, înainte de a fi pus in cratiță, se spală.

Când ceapa este sticloasă adăugăm restul legumelor,mai puțin rosiile .

Toate legumele se adaugă peste ceapă și lăsăm la fiert până intră furculița in morcovi.

Roșiile curățate de coajă se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Toată compoziția se lasă la fiert 10 minute, adăugăm uleiul, sărăm, piperăm după gust.

La sfârșit adăugăm pătrunjelul, spălat și tocat mărunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu legume proaspete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ghiveci de legume cu oua romanesti si ierburi de gradina

Postat de simona72

Ghiveci de legume cu oua romanesti si ierburi de gradina

Pentru ca am folosit legume doar pentru o persoana, am folosit o tigaie mica din fonta. Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei. Cand devine sticloasa, se adauga usturoiul taiat...

Citeste continuarea

Ghiveci de legume cu pui (Multicooker)

Postat de Dya

Ghiveci de legume cu pui (Multicooker)

Carnea de pui o rumenim in cele doua linguri cu ulei, folosind programul FRY pentru 15 minute aproximativ. In ultimele 3-4 minute ale programului, adaugam ceapa verde tocata marunt, amestecand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2016, 14:45
O bunatate, Buni! As vrea si eu o portie
la 05.08.2016, 14:46
A fost,Andruzta))))
la 05.08.2016, 14:50
Data viitoare atunci
la 05.08.2016, 14:52
bun bun
la 05.08.2016, 15:04
Mulțumesc mult,dragilor!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking