Ingrediente
- 2 cepe potrivite
- 2 ardei grasi rosii
- 2 zucchini
- 4 cartofi medii
- 4 morcovi
- 1 bucatica telina
- 1 conserva mazare
- 1 conserva fasole verde
- 1 conserva rosii cuburi
- 300 gr ciuperci champignon
- 1/2 legatura marar
- 1/2 legatura patrunjel
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 2 foi dafin
- 50 ml ulei
- sare
- piper
- 1 pahar de 250 ml vin alb
Mod de preparare
Se spala toate legumele. Ceapa se toaca, morcovii se rad pe razatoarea mare, zucchini, cartofii si ardeii se taie cuburi mici, la fel si telina, iar ciupercile se taie feliute. Se clatesc mazarea si fasolea cu apa, pentru a elimina conservantul, iar verdeturile se toaca marunt.
Se pune ulei intr-o oala destul de incapatoare, se pune uleiul la incins, se adauga ceapa tocata si se caleste. Dupa 2 minute se adauga morcovul ras, zucchini, cartofii si ardeiul, apoi telina si ciupercile si se calesc pentru 2-3 minute. Se adauga paharul de vin si se lasa la foc potrivit sa se evapore, amestecand din cand in cand. Dupa ce s-a evaporat vinul, adaugam mazarea si fasolea scursa, rosii din conserva si un pahar de apa. Punem si verdeturile tocate, cimbrul, dafinul, sare si piper. Se acopera cu un capac si se fierbe innabusit la foc potrivit pana legumele sunt fierte.
Cand e gata se ia de pe foc si se lasa la odihnit cu capac pentru 10 min. E foarte buna cu paine proaspata si o salata de rosii langa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|