Glazura de cacao (jeleu) pentru glasat

Postat de Patricia_Iordache_79 in Dulciuri
28 Iul 2013 | 31960 vizualizari
Glazura de cacao (jeleu) pentru glasat

Am inceput de cativa ani sa fac torturi. Si cum la mine in familie este foarte apreciat tortul de ciocolata si cel diplomat cu multe fructe, m-am gandit sa caut o reteta perfecta pentru a imbraca aceste torturi intr-un strat de ciocolata. Am tot experimentat tot felul de glazuri, creme etc...dar ba se spargeau (daca nu foloseai un cutit bagat in apa fierbinte) cand vroiai sa tai felia de tort, ba nu se intindea uniform...insa, intr-o buna zi, am gasit pe artaculinara.ro acest jeleu-glazura de cacao si de-atunci (de vreun an) sunt foarte incantata ca pot glazura torturile frumos, uniform, fara sa am probleme la feliere.

Ingrediente

  • Pentru glazurarea unui tort cu diametrul de 21- 25 cm:
  • 75 ml. apa;
  • 150 gr. zahar tos;
  • 150 ml. frisca lichida;
  • 75 gr. glucoza (miere-energizant);
  • 60 gr. cacao neagra (20% grasime);
  • 15 gr. gelatina praf;
  • 2 linguri apa rece (pentru hidratat gelatina)

Mod de preparare

Gelatina se pune la hidratat intr-un vas cu cele 2 linguri de apa rece.

Cernem cacao.

Punem intr-o cratita de inox, cu fundul dublu: apa, frisca lichida, glucoza (mierea), zaharul si amestecam totul pana se dizolva zaharul, dar fara sa ajunga la punctul de fierbere. 

Adaugam cacao cernuta, omogenizam si lasam sa fiarba fix 3 minute (din momentul in care incepe sa fiarba), amestecand continuu cu un tel.

Luam de pe foc si strecuram printr-o sita ca sa nu ramana cocoloase de cacao si sa obtinem o glazura imperfecta.

Lasam sa se raceasca pana ajunge la o temperatura de 30-40 grade.

Topim gelatina hidratata la microunde cateva secunde (fara sa fiarba!!!) cat sa devina lichida si o turnam peste glazura, amestecam si o putem folosi la glazurarea torturilor, prajiturilor etc.

Daca va ramane glazura o puteti pastra intr-un borcan cu capac, la frigider, maxim 2-3 saptamani si in momentul in care doriti sa o folositi o incalziti pana se topeste (ea va deveni ca un jeleu cand e rece), o strecurati ca sa nu aiba cocoloase si o folositi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Glazura de cacao (jeleu) pentru glasat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Churros cu sos de ciocolata

Postat de comanligia

Churros cu sos de ciocolata

Preparam gogoselele:mai intai punem apa la fiert,apoi amestecam ingredientele seci faina,bicarbonatul,sarea apoi adaugam uleiul de masline si peste, apa fiarta(se pune apa cat sa fie o compozitie...

Citeste continuarea

Desert Non plus ultra

Postat de katty

Desert Non plus ultra

Mixam untul aflat la temperatura camerei cu 50 gr zahar, un praf de sare, vanilie si galbenusurile. Adaugam faina  si framantam un aluat nelipicios pe care il intindem cu sucitorul pe un blat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2013, 16:51
la 28.07.2013, 16:52
Faina idee, am salvat reteta!
la 28.07.2013, 16:56
a salvat-o la favorite. Trebuie incercata,neaparat!
la 28.07.2013, 16:57
ce bine ca ai gasit aceasta reteta perfecta, nu mai trebuie sa caut
la 28.07.2013, 17:01
Bravo ,super f buna!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking