Gnocchetti de spanac cu ricotta, condimentati cu unt si salvie.

Postat de GretaRachita in Mancaruri de legume
10 Apr 2014 | 2990 vizualizari
Gnocchetti de spanac cu ricotta, condimentati cu unt si salvie.

Asatzi va propun un tip de mancare foarte simplu, usor de facut, usor de servit, usor de mancat si usor de digerat: gnocchetti de spanac cu ricotta, condimentati cu unt si salvie. De ce am ales sa scriu despre acest preparat? Deoarece il priveam si mi-am dat seama ca acesti gnocchetti nu erau perfecti, nu erau egali unul cu celalalt, dar erau foarte buni, fiecare in felul lui si luat deoparte era perfect. Ma uitam la ei si ma gandeam cat de diferite suntem noi, persoanele, ma gandeam cat de ciudata si diferita este realitatea in care traim si cat ne influenteaza aceasta. Este trist sa vedem ca se traieste intro continua comparatie, ca oamenii isi gasesc fericirea doar comparandu-se. Nu sunt fericita pentru ca asa ma simt, ci pentru ca am mai multe motive sa fiu fericita decat X. Nu am luat nota cea mai mare, dar sunt multumit pentru ca nota mea e mai mare decat acea a lui Y. Nu am un fizic perfect dar cel putin nu sunt obeza ca si X, sau nu am un nas urat ca si Y (nu ma uit in schimb ca muschii si pielea imi sunt lasate si nu fac nimic in acest sens, sunt multumita ca nu sunt ca si X sau Y si nu pierd nicio ocazie pentru a sublinia defectele lor, asa poate ceilati observa calitatile mele). Nu imi place munca mea dar cel putin nu lucrez 12 ore pe zi pentru nimic ca si Z. Nu imi iubesc sotul dar cel putin nu am ramas singura ca si X sau cel putin sotul meu munceste non -stop nu ca si Z care nu are altceva in cap decat meciuri. Y nu face nimic de dimineata pana seara si este platit mai bine decat mine, iar eu muncesc enorm. Copilul meu este bun, educat, are greutatea ideala, zice deja o gramada de cuvinte, in schimb fiul lui Z nu vorbeste inca, e obez sau subnutrit, needucat. Dar de ce? De ce toate aceste comparatii? Nu o sa pot intelege vreodata. Le aud zilnic si mai intreb mereu de ce? Cu ce ma influenteaza pe mine ca unul are viata mai frumoasa sau mai urata decat a mea. Este viata lui, nu a mea. Daca poti sa il ajuti, fa-o, daca nu lasa-l in pace. Daca incerc sa compar gnocchetti mei intre ei vad cat sunt de imperfecti. Daca ii privesc separati, fiecare e perfect. Unica comparatie permisa este aceea cu noi insine, cu ceea ce eram ieri, cu ceea ce am devenit, cu ceea ce dorim sa fim.

Ingrediente

  •  100 g de spanac congelat
  • 200 g de urda
  • 50 g parmiggiano
  • 1 ou
  •  sare
  •  piper
  •  125 g faina alba 00
  •  50 g de unt
  •  4-5 frunze de salvie

Mod de preparare

Fierbem spanacul, il scurgem de apa si il punem intrun mixer impreuna cu urda, parmiggiano, faina, oul, un varf de cutit de sare si amestecam totul bine. Facem din aceasta compozitie mici mingiute, ajutandu-ne cu faina. Punem apa la fiert intro oala. Cand inceapa sa fiarba, adaugam sare mare si punem gnocchetti inauntru, la fiert. Intre timp topim untul intro tigaie si adugam foile de salvie. Cand gnocchetti se ridica la suprafata apei, ii scurgem de apa si ii transferam in tigaia cu unt si salvie. Adaugam putin piper, amestecam in aer si punem in farfurii. Adugam deasupra parmiggiano ras marunt si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchetti de spanac cu ricotta, condimentati cu unt si salvie." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Urzici cu ou si smantana

Postat de Irina

Urzici cu ou si smantana

Am curatat urzicile si le-am spalat bine, sub jet de apa rece. Le-am pus la oparit intr-un vas cu apa clocotita, doar pentru cateva minute. Am scurs urzicile si le-am inabusit impreuna cu ceapa...

Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci

Postat de licurici_lra

Ciulama de ciuperci

Ceapa tocata marunt se pune la calit intr-o lingura de ulei, apoi se adauga ciupercile taiate felii subtiri, sare si piper. Se lasa pe foc pana se inmoaie, cam 20 min. Smantana pentru gatit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2014, 00:02
la 12.04.2014, 13:57
thanks
la 15.11.2015, 07:10
super! O sa incerc reteta asta!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking