Gnocchi cu ciuperci de padure

Postat de Sylvia in Paste
10 Aug 2011 | 8390 vizualizari
Gnocchi cu ciuperci de padure

Va spuneam ca gnocchi sunt pentru mine o baza excelenta pentru a testa cat mai multe retete, se prepara extrem de usor si sunt o buna sursa de amidonuri, dand unei reteta consistenta de care are nevoie. Am testat ghocchi in diverse combinatii, cu legume, cu branzeturi, cu fructe de mare ….azi va prezint o reteta simpla si aromata care are la baza ghocchi si ciuperci : champinion si amestec de ciuperci forestiere.

Ingrediente

  • aproximativ 150-200 grame de gnocchi,
  • cateva fasii de ardei rosu,
  • 200-250 grame de amestec de ciuperci ( eu am pus champinion si amestec de ciuperci forestiere ) ,
  • un catel de usturoi taiat fin,
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • o lingura de ulei de masline
  • 2 linguri de coulis/sos de rosii

Mod de preparare

Preparare Gnocchi cu ciuperci de padure

Se amesteca intr-un vas care poate fi pus la cuptor ( de ceramica de preferinta ) ghocchi cu ardeiul taiat fasii si ciupercile. Condimentam cu sare si piper, adaugam o lingura de ulei de masline si sosul de rosii, usturoiul si completam cu putina apa. In mod normal ghocchi se fierb separat in apa cu sare dar facuti alaturi de alte legume in sosul lor iau un gust formidabil, mai ales de la ciupercile de padure( hribi, ghebe, galbiori) .

Se acopera cu o folie de aluminiu si se dau la cuptor la foc mediu pentru 5-10 minute apoi se lasa la foc mic inca 10 minute, se mai amesteca incet sa nu se lege de vas

Ciupercile de padure dau o aroma deosebita la sos si o consistenta aparte, este o minunatie aceasta mancare de gnocchi cu ciuperci de padure atat de simplu de realizat.

Se poate adauga apoi putin cascaval ras sau verdeturi aromate in functie de preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cellentani cu speck si sparanghel

Postat de caroline

Cellentani cu speck si sparanghel

Punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si pastele. Se fierb pentru 10 minute ,amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca . ...

Citeste continuarea

Couscous-ul bunicii

Postat de Mutulica

Couscous-ul bunicii

După ce se uscau biluțele de couscous, acestea erau spălate în două ape intr-o  oală mare ( bunica mea a avut patru copii și nu avea oale mici) și amestecate cu mâna....

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2011, 13:27
o bunatate de papica ai aici si mie imi plac mult gnocchi,insa la mine acasa nu se prea papa
la 10.08.2011, 13:28
Foarte gustos si arata foarte bine
la 10.08.2011, 13:32
place
la 10.08.2011, 13:40
tare buna
la 10.08.2011, 14:18
cat de bine arata

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking