Gnocchi cu ciuperci

Postat de xana in Mancaruri de post
16 Dec 2013 | 12025 vizualizari
Gnocchi cu ciuperci

Ingrediente

  • Pentru gnocchi:
  • 4 cartofi
  • 1 ou
  • cca 150 gr faina
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • Pentru ciuperci:
  • 200 gr ciuperci
  • 1 cate de usturoi
  • cimbru
  • tarhon
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Mod de preparare

Cartofii cu tot cu coaja se coc in cuptor pe un pat de sare groasa(ii puteti pune in tava si fara sare) cca 45 de minute sau pana se inmoaie bine. Alaturi am pus si 3 catei de usturoi, cu tot cu coaja, dar i-am scos mai devreme din cuptor.

Cat inca sunt fierbinti, cartofii se taie in jumatati si se trec prin sita(se presioneaza fiecare jumatate prin sita fina) pentru a obtine un piure foarte fin. La fel facem si cu usturoiul copt. Adaugam sare peste piure si oul batut dar nu tot oul, cam jumatate si amestecam bine. 

Pe masa de lucru punem jumatate din faina, peste ea piureul apoi restul de faina si incepem sa amestecam pana se omogenizeaza. Se amesteca usor si nu se framanta ca pe aluatul de paine.  Acest aluat se imparte in doua bucati egale iar din fiecare bucata se intinde cate un sul cu diamentrul de cca 1 cm apoi le taiem in bucatele de 2 cm.

Punem pe foc o oala cu apa suficienta si putina sare iar cand da in clocot punem gnocchi. Sunt gata in 2 minute sau cand se ridica la suprafata. Ii scoatem si ii calim in putin ulei de masline pana capata culoare, apoi se dau deoparte pana pregatim ciupercile.

Intr-o tigaie se pun 3-4 linguri de ulei de masline si ciupercile. Se calesc putin pana se inmoaie, apoi se adauga usturoiul maruntit, sare, piper, cimbru si tarhon si se mai calesc 3-4 minute. Adaugam si gnocchi rumeniti, amestecam bine si e gata de servit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Retete similare

Gnocchi facuti in casa cu sos alb cu praz si ciuperci brune

Postat de simona72

Gnocchi facuti in casa cu sos alb cu praz si ciuperci brune

Sos: Se pune uleiul la incins intr-o tigaie mare sau una tip wok. Se adauga baconul taiat fasii si se prajeste 2-3 minute. De la praz, se foloseste partea alba si foarte putin din partea...

Citeste continuarea

Gnocchi cu sos alb, zucchini si ciuperci

Postat de simona72

Gnocchi cu sos alb, zucchini si ciuperci

Gnocchi ii fierbem in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Zucchini, il spalam, ii taiem capetele, pastram coaja si il taiem in cubulete nu foarte mici. Ciupercile le taiem in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.12.2013, 15:36
Superrr bun!!!
la 16.12.2013, 15:37
ce bunatate ai facut tu aici
la 16.12.2013, 15:44
Ahhhhhh ce bunaciune
la 16.12.2013, 15:48
la 16.12.2013, 15:51

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking