Pui cu gnocchi si sos alb de ciuperci

Postat de simona72 in Pui
27 Mar 2014 | 6329 vizualizari
Pui cu gnocchi si sos alb de ciuperci

Pentru acest fel de mancare am optat spre a folosi un pui de la care am inlaturat pieptul si o punga de gnocchi care astepta prin frigider, iar sosul a fost achizitionat de la Lidl. O mancare super delicioasa cu gust de hribi, sos alb, carne de pui si cateva galuste de cartofi, sub denumirea de gnocchi....

Ingrediente

  • 1 pui intreg transat, de la care s-a inlaturat pieptul de pui si au fost adaugate 2 pulpe
  • 1 punga gnocchi
  • 3/4 dintr-un borcanel de sos cu ciuperci(de la Lidl)
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ceasca vin alb dulce
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura faina
  • 1 ceapa
  • 1 cana lapte
  • 1 ceasca apa in care au fiert gnocchi
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri cascaval ras fin sau parmezan

Mod de preparare

Puiul familist de la Agricola Bacau are la caserola un pui intreg+2 pulpe intregi. Am spalat pine puiul si cele 2 pulpe, l-am transat si am ales doar aripile si pulpele intregi separate in doua. Am ales toata grasimea si partea cu sira spinarii si am facut o supa cu galuste de pui, iar pieptul de pui l-am feliat si l-am facut la gratar, pt mine, ca tot sunt la dieta:)))) Am condimentat bucatile de pui cu sare si piper, le-am pus intr-un vas termorezistent cu 1 lingura ulei de masline si 1 ceasca de vin alb dulce. Am dat vasul acoperit la cuptorul incins la 190 grade pt 40 minute.

Gnocchi le-am fiert in apa cu sare pt 2-3 minute, pana s-au ridicat la suprafata. Le-am scurs de apa si le-am lasat sa astepte si m-am apucat de sos.

Intr-o craticioara cu fundul dublu punem la incins 2-3 linguri ulei de masline. Calim ceapa taiata marunt si usturoiul. Adaugam faina si amestecam cu un tel sa se desfaca. Punem cate putin lapte cald si amestecam in tot acest timp cu telul. Adaugam toate celelalte ingrediente la sos, diluam sosul cu o ceasca de apa in care au fiert gnocchi, pana ajungem la consistenta dorita, condimentam cu sare si piper si lasam sosul sa fiarba inca 3-4 minute. Pt ca, sosul de ciuperci de la borcan a avut un gust intens de hribi, nu am folosit tot sosul, voi gustati si puneti cat va place. Dupa ce bucatile de pui sunt aproape facute la cuptor, scoatem vasul, inlaturam capacul, punem gnocchi fierti si sosul peste. Agitam putin vasul, nu amestecam cu lingura, pudram cu putin piper deasupra si mai dam la cuptor pt inca 15 minute.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu gnocchi si sos alb de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Budinca de cartofi cu sunca si piept de pui

Postat de rocsi_1612

Budinca de cartofi cu sunca si piept de pui

Pieptul de pui il taiem bucati potrivite. Intr-un vas punem sare, piper, boia de ardei dulce, busuioc uscat, uleiul si sosul teriyaki. Amestecam toate aceste condimente, punem puiul si il...

Citeste continuarea

Ciulama cu pipote şi inimi

Postat de ancutsa

Ciulama cu pipote şi inimi

Mai întâi se pregăteşte supa pentru ciulama. Pentru aceasta, se spală pipotele şi inimile şi se pun la fiert într-o oală pentru supă de 4 litri, cu apă şi puţină sare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2014, 11:15
Super bunatateee
la 27.03.2014, 11:21
tare bunnn
la 27.03.2014, 11:38
O Nebunie!!!
la 27.03.2014, 11:49
ce deliciu !
la 27.03.2014, 11:49
bun bun

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking