Gnocchi cu pesto si creveti

Postat de Sylvia in Fructe de mare
21 Mai 2011 | 10630 vizualizari
Gnocchi cu pesto si creveti

Va prezint o reteta simpla si aromata pe care o puteti adapta in functie de preferinte, crevetii pot fi inlocuiti cu bucati de pui sau legume de vara. Se prepara extrem de repede si rezultatul este delicios, eu am vrut sa ii dau o nota mai aromata asa ca la final am adaugat putina pasta de aredi iute si pasta de creveti, luata de la magazinul asiatic.

Ingrediente

  •  Avem nevoie de
  • 250 grame de gnocchi ( eu i-am cumparat de la raionul de paste proaspete) ,
  • o mana de ardei de mai multe culori taiati fasii,
  • o lingura de ulei de masline,
  • 300 grame de creveti,
  • cateva linguri de sos pesto,
  • sare,
  • piper,
  • pasta de creveti ( optional),
  • pasta de ardei iute.

Mod de preparare

 Preparare: pregatim ardeii, se spala si se taie fasii subtiri . Alaturi pregatim gnocchi lasandu-i cateva minute la temperatura ambiata sa nu fie tari.

 Ne ocupam intre timp de creveti, eu am avut proaspeti nedecorticati asaa ca am avut putina treaba sa ii spal si sa ii curat.

 Intr-o tigaie mai adanca neaderenta punem ghocchi, ardeii, o lingura de ulei de masline si condimentam cu sare si piper proaspat macinat. Mai adaugam pasta de creveti.Amestecam cu grija si asteptam sa se dizolve si apoi adaugam pasta pesto . Mai completam cu putina apa si lasam sa mijoteze/fiarba incet pret de cateva minute.

 La final adaugam pasta de ardei iute si mai condimentam cu sare si piper daca trebuie, sosul va scadea si va avea consistenta . Eu le-am servit cu putin oregano proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu pesto si creveti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Scoici la tigaie cu usturoi si vin

Postat de susu

Scoici la tigaie cu usturoi si vin

Scoicile cumparate trebuie sa fie majoritatea inchise si se vor gati in cel mai scurt timp, cel tarziu a doua zi. Se pun in apa rece pentru vreo 5 minute dupa care cele care s-au desfacut...

Citeste continuarea

Creveti cu vin alb si usturoi, reteta gustoasa cu fructe de mare

Postat de rocsi_1612

Creveti cu vin alb si usturoi, reteta gustoasa cu fructe de mare

Mod de preparare Creveti cu vin alb si usturoi, reteta gustoasa cu fructe de mare Spalati crevetii, ii puneti intr-un bol pe niste servetele. Curatati usturoiul, il taiati felii. Puneti o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2011, 16:41
delicios
la 21.05.2011, 16:55
Multumesc
la 21.05.2011, 18:15
la 21.05.2011, 19:53
ce frumos arata..............
la 21.05.2011, 19:53
Arome si eleganta

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking