Gnocchi cu sos Bolognese

Postat de botcrina in Mancaruri cu carne
13 Apr 2013 | 5472 vizualizari
Gnocchi cu sos Bolognese

Ingrediente

Pt. gnocchi

  • 3 cartofi mari
  • 2 ouă
  • 400 g făina
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de piper
  • pătrunjel uscat, după gust
  • 50 ml ulei

Sosul Bolognese

  • 3 linguri ulei
  • o ceapă
  • 200 g carne tocată
  • 100 ml ketceap de casa (facut din: roşii, ceapă, morcov, pătrunjel şi comdimente)
  • 200 ml suc de roşii
  • o linguriţă de piper proaspăt măcinat
  • o linguriţă de sare
  • cimbru, după gust (opţional)

Mod de preparare

Gnocchi

Fierbem în coajă cartofi, după care îi lăsăm la răcit.

Curăţăm cartofi reci, apoi îi blendăm până devin o pastă fină.

Peste cartofi punem ouăle, sarea, piperul şi pătrunjelul. Amestecăm bine ingredientele şi adăugăm făina, frământăm până obţinem un aluat potrivit.

Împărţim aluatul în două părţi egale, după care modelăm surcele lungi pe care le tăiem pernuţe. Pernuţele se modelează cu mâna sub ce formă dorim, eu le-am făcut ovale.

Când terminăm de modelat aluatul, punem apă să fiarbă pentru gnocchi.

Sosul Bolognese

Într-o tigaie încingem uleiul şi sotăm ceapa tăiată cubuleţe, când devine sticloasă, adăugăm carnea tocată, o sotăm şi pe aceasta puţin, apoi stingem cu ketceapul şi sosul de roşii, condimentăm compoziţia, adăugăm cimbrul.

Când fierbe apa, se introduc gnocchi, dacă observăm că se ridică la suprafaţă sunt gata .

Scoatem într-o strecurătoare găluştele, spălăm cu apă rece pentru a nu fi lipicioase.

Aranjăm pe un platou gnocchi apoi desupra turnăm sosul Bolognese. Ornăm cu frunzuliţe de pătrunjel.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos Bolognese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ardei umpluti cu afumatura si ciuperci

Postat de Ina

Ardei umpluti cu afumatura si ciuperci

Se scoate cotorul ardeilor cu grija, pentru a nu rupe ardeii. Spalam bine ardeii si in interior, pentru a indeparta  semintele. Curatam ceapa si morcovul , le tocam marunt  si...

Citeste continuarea

Chifle umplute cu pui

Postat de Meea

Chifle umplute cu pui

     Amestecam oul, drojdia, sarea, apa si zaharul. Punem acest amestec peste faina si adaugam untul taiat cubulete. Se framanta un aluat pana cand devine elastic si lipicios (se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2013, 13:22
Yammyy!
la 13.04.2013, 13:57
Ce mancarica buna ai facut fata harnica.
la 13.04.2013, 15:38
Bun,bun
la 13.04.2013, 15:40
multumesc dragelor!
la 13.04.2013, 16:23

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking