Gnocchi cu sos Bolognese

Postat de botcrina in Mancaruri cu carne
13 Apr 2013 | 5473 vizualizari
Gnocchi cu sos Bolognese

Ingrediente

Pt. gnocchi

  • 3 cartofi mari
  • 2 ouă
  • 400 g făina
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de piper
  • pătrunjel uscat, după gust
  • 50 ml ulei

Sosul Bolognese

  • 3 linguri ulei
  • o ceapă
  • 200 g carne tocată
  • 100 ml ketceap de casa (facut din: roşii, ceapă, morcov, pătrunjel şi comdimente)
  • 200 ml suc de roşii
  • o linguriţă de piper proaspăt măcinat
  • o linguriţă de sare
  • cimbru, după gust (opţional)

Mod de preparare

Gnocchi

Fierbem în coajă cartofi, după care îi lăsăm la răcit.

Curăţăm cartofi reci, apoi îi blendăm până devin o pastă fină.

Peste cartofi punem ouăle, sarea, piperul şi pătrunjelul. Amestecăm bine ingredientele şi adăugăm făina, frământăm până obţinem un aluat potrivit.

Împărţim aluatul în două părţi egale, după care modelăm surcele lungi pe care le tăiem pernuţe. Pernuţele se modelează cu mâna sub ce formă dorim, eu le-am făcut ovale.

Când terminăm de modelat aluatul, punem apă să fiarbă pentru gnocchi.

Sosul Bolognese

Într-o tigaie încingem uleiul şi sotăm ceapa tăiată cubuleţe, când devine sticloasă, adăugăm carnea tocată, o sotăm şi pe aceasta puţin, apoi stingem cu ketceapul şi sosul de roşii, condimentăm compoziţia, adăugăm cimbrul.

Când fierbe apa, se introduc gnocchi, dacă observăm că se ridică la suprafaţă sunt gata .

Scoatem într-o strecurătoare găluştele, spălăm cu apă rece pentru a nu fi lipicioase.

Aranjăm pe un platou gnocchi apoi desupra turnăm sosul Bolognese. Ornăm cu frunzuliţe de pătrunjel.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos Bolognese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sarmale in dovleac

Postat de simona72

Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul sotului, care la pregatit dupa indicatiile mele:)) Spalati...

Citeste continuarea

Pulpa de miel cu rozmarin

Postat de mirela0911

Pulpa de miel cu rozmarin

Se pregateste carnea de cu seara. Se spala bine si se curata de pielite si excesul de grasime (daca este cazul), se lasa sa se scurga de apa si se mai sterge cu prosoape absorbante. Se asaza in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2013, 13:22
Yammyy!
la 13.04.2013, 13:57
Ce mancarica buna ai facut fata harnica.
la 13.04.2013, 15:38
Bun,bun
la 13.04.2013, 15:40
multumesc dragelor!
la 13.04.2013, 16:23

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking