Gnocchi cu sos de rosii si praz

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
4 Mai 2014 | 3202 vizualizari
Gnocchi cu sos de rosii si praz

Ingrediente

Gnocchi:

  • cca 300gr. faina alba
  • 1 ou potrivit
  • cca 500 gr. carofi fierti in coaja si dati pe razatoare

Sos:

  • 1 fir de praz
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • 3 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita de zahar
  • marar verde tocat

 

Mod de preparare

Intai preparam gnocchi, dupa cum urmeaza:

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam,apoi dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Adaugam 1 ou potrivit si faina, amestecam/framantam foarte bine si obtinem un aluat lipicios din care vom rupe bucatele dupa marimea preferata, le modelam in forma dorita,si le fierbem in apa cu sare pana se ridica la suprafata.

Le scurgem de apa in care au fiert si le lasam la scurs pana preparam si sosul:

-spalam prazul,il taiem rondele subtirele pe care le calim in 3 linguri de ulei;

-adaugam 1/2 cutie rosii pasate, 1 lingurita de zahar, sare si piper dupa gust (fierbem la foc mic cca 10 minute);

-adaugam in sosul obtinut ghocchi scurse, amestecam, presaram marar verde si servim!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos de rosii si praz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinte cu branza si marar la cuptor

Postat de Valclaudia

Placinte cu branza si marar la cuptor

Preparam mai intai umplutura: branza telemea rasa se amesteca cu smantana si branza de burduf, apoi adaugam mararul spalat si tocat. Intr-un vas incapator punem drojdia, sarea si zaharul....

Citeste continuarea

Rulada de carne in foietaj

Postat de cristeena20

Rulada de carne in foietaj

Am decongelat aluatul de foietas. Eu am avut in forma rotunda. Carnea tocata o amestecam cu sare, piper, putin sos chilli,2 linguri pasta de legume (facuta de mine din ceapa, usturoi, morcov,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2014, 09:21
Tare bine arata!
la 04.05.2014, 09:29
Ce prezentare frumoasa ai pentru bunatati!
la 04.05.2014, 09:37
Super buni, super gustosi
la 04.05.2014, 09:41
Buun! Trebuie sa ii incerc!
la 04.05.2014, 09:52
super!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking