Gnocchi in sos cu gorgonzola

Postat de caroline in Paste
29 Apr 2014 | 6497 vizualizari
Gnocchi in sos cu gorgonzola

Atit gnocchi cat si gorgonzola sunt produse de origina italiana.Gorgonzola e un tip de branza ce poarta numele orasului Gorgonzola din Milano si are la baza laptele de vaca. Eu am optat pentru gnocchi de cartofi cu sos de gorgonzola si este un fel principal delicios si satios.

Ingrediente

Pentru gnocchi:

  • 500 gr cartofi
  • 250 gr faina
  • sare

Pentru sos de gorgonzola:

  • 50 gr unt
  • 200 gr gorgonzola

Mod de preparare

Cartofii ii curatam de coaja , ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Eu prefer sa ii tai cuburi inainte de a-i pune la fiert deoarece vor fierbe mai repede.

Cand au fiert ii scurgem de apa si ii amestecam cu faina.Trebuie sa obtinem un aluat potrivit de tare incat sa poata fi modelat.Daca este necesar reduceti sau adaugati faina ( depinde de tipul de faina folosit ) .

Facem din compozitie un sul si taiem in parti mici. Le dam forma cu ajutorul unei furculite.Dupa plac puteti pastra forma simpla .

Punem o oala cu apa la fiert.Cand apa a inceput sa fiarba punem sare si apoi adaugam gnocchi.Se fierb foarte repede si sunt gata cand se vor ridica la suprafata.

Separat punem untul la topit intr-o tigaie antiaderenta .Cand acesta s-a topit punem brinza si amestecam cu o lingura de lemn la foc mic pana obtinem un sos.Adaugati lapte daca doriti a dilua putin sosul.

Cand gnocchi au fiert ii scoatem si ii adaugam la sos.Se amesteca usor.

Se servesc calzi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi in sos cu gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Retete similare

Gnocchi de casa pufosi in sos de rosii, Gorgonzola si Pancetta

Postat de Satisfyyourcravings

Gnocchi de casa pufosi in sos de rosii, Gorgonzola si Pancetta

Cartofii se spala bine, se usuca si se inteapa din loc in loc cu o furculita.  Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade C, 30-40 de minute.  Se lasa putin la racorit, se taie...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 29.04.2014, 17:24
vin si eu la o portie
la 29.04.2014, 17:31
vaaiiii ce ne-ai adus aici!
la 29.04.2014, 17:35
la 29.04.2014, 17:43
la 29.04.2014, 17:45
Cat de putine ingrediente si cat de gustos

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking