Ingrediente
- 500 g gnocchi
- sare
- apa
- Varianta romaneasca:
- 1 ceapa, taiata solzisori
- 1 lingura de otet alb
- 2-3 linguri de ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper negru, proaspat macinat
- marar proaspat, tocat marunt
- Varianta mediteraneana:
- 2 linguri de ulei de masline
- 4 catei de usturoi, tocati marunt
- 3-4 linguri cu pasta de rosii
- 1 mana de busuioc proaspat, tocat marunt
- Parmesan, proaspat ras
- Varianta asiatica:
- 3 linguri de ulei de orez
- 1 lingurita de seminte de chimen
- 2 lingurite de boabe de coriandru
- 1 lingurita de boabe de mustar
- patrunjel proaspat, tocat
Mod de preparare
Se prepara sosul romanesc, amestecand ingredientele intr-un castron.
Se prepara sosul mediteranean intr-o tigaie si se pastreaza cald.
Se infuzeaza uleiul de orez cu mirodenii.
Se fierb gnocchi in apa clocotita cu sare, timp de 2-3 minute, pana ce se ridica la suprafata. Se impart gnocchi in trei parti. O parte se amesteca bine cu sosul romanesc. Se serveste ornat cu marar.
O alta treime se adauga in tigaia cu ulei infuzat si se amesteca. Se adauga patrunjel tocat. Se servetse ornat cu patrunjel ras.
Ultima treime se adauga in sosul fierbinte mediteranean impreuna cu busuioc tocat. Se serveste ornat cu bucuioc.
The Italian word gnocco means “a stupid person.” This induced some food writers to declare that gnocchi, the dish, is responsible for the association. But gnocchi is anything but a stupid dish.
Se prepara din cartofi fainosi, cu continut mic de apa. Se fierb in coaja sau se coc. Se fac piure cu faina, uneori si cu ou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi international" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|