Gnocchi international

Postat de radu_popovici in Paste
24 Mai 2011 | 4286 vizualizari
Gnocchi international

O reteta video excelenta prezentata in cadrul emisiunii Retetele lui Radu, pe care o puteti urmari de luni pina vineri in matinalul "Cafeaua de dimineata" de la Kanal D . Iata 3 modalitati interesante de a prepara gnocchi: in stil romanesc, mediteranean si asiatic. Acest film pune in evidenta versatilitatea acestui ingredient.

Ingrediente

  • 500 g gnocchi
  • sare
  • apa
  • Varianta romaneasca:
  • 1 ceapa, taiata solzisori
  • 1 lingura de otet alb
  • 2-3 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
  • marar proaspat, tocat marunt
  • Varianta mediteraneana:
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt
  • 3-4 linguri cu pasta de rosii
  • 1 mana de busuioc proaspat, tocat marunt
  • Parmesan, proaspat ras
  • Varianta asiatica:
  • 3 linguri de ulei de orez
  • 1 lingurita de seminte de chimen
  • 2 lingurite de boabe de coriandru
  • 1 lingurita de boabe de mustar
  • patrunjel proaspat, tocat

Mod de preparare

Se prepara sosul romanesc, amestecand ingredientele intr-un castron.

Se prepara sosul mediteranean intr-o tigaie si se pastreaza cald.

Se infuzeaza uleiul de orez cu mirodenii.

Se fierb gnocchi in apa clocotita cu sare, timp de 2-3 minute, pana ce se ridica la suprafata. Se impart gnocchi in trei parti. O parte se amesteca bine cu sosul romanesc. Se serveste ornat cu marar.

O alta treime se adauga in tigaia cu ulei infuzat si se amesteca. Se adauga patrunjel tocat. Se servetse ornat cu patrunjel ras.

Ultima treime se adauga in sosul fierbinte mediteranean impreuna cu busuioc tocat. Se serveste ornat cu bucuioc.

The Italian word gnocco means “a stupid person.” This induced some food writers to declare that gnocchi, the dish, is responsible for the association. But gnocchi is anything but a stupid dish.

Se prepara din cartofi fainosi, cu continut mic de apa. Se fierb in coaja sau se coc. Se fac piure cu faina, uneori si cu ou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi international" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Paste cu dovlecel si mozzarella

Postat de caroline

Paste cu dovlecel si mozzarella

Punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba,punem sare si pastele . Se fierb pentru 8 minute , amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele . Cand...

Citeste continuarea

Couscous-ul bunicii

Postat de Mutulica

Couscous-ul bunicii

După ce se uscau biluțele de couscous, acestea erau spălate în două ape intr-o  oală mare ( bunica mea a avut patru copii și nu avea oale mici) și amestecate cu mâna....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2011, 22:17
o bunatate
la 25.05.2011, 09:27
la 25.05.2011, 12:30
la 27.05.2011, 07:03
buun
la 02.06.2011, 22:34
mi-e imi place mai mult cel italian insa cu piept de pui..............oricum super .........greseli de afirmare otet de orez,ulei de lamaie virgina ,patrunjel sau coreandru.........in fine avem reteta

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking