Gofre subtiri si crocante

Postat de Diana11 in Prajituri
25 Feb 2015 | 8421 vizualizari
Gofre subtiri si crocante

Vafe! Exista numeroase tipuri de vafe, sute, si fiecare unica in felul sau. Exista vafe groase, vafe subtiri si crocante, vafe pusoafe. De arome nu mai vorbesc! Sunt foarte populare in Belgia, Germania, Franta, Scandinavia, etc. Dar, sunt mancate prin toata lumea. Cele de fata sunt unele subtiri si crocante, in genul cornetelor de inghetata.Foarte gustoase si aromate!!!! P.S.- Pentru a prepara aceste vafe aveti nevoie de un aparat electric special pentru ele. Nu stiu daca in Romania il puteti procura,in R.Moldova sunt sigur pentru ca sunt aduse din Ukraina si Russia.O sa pun poza mai jos sa vedeti cum este!!!

Ingrediente

  • Oua - 5
  • Zahar - 1pahar
  • Margarina sau unt - 200gr
  • Faina - 1pahar

Mod de preparare

Margarina sau untul il totpim(pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde).Mixam bine ouale cu zaharul dupa care adaugam margarina si faina.Se amesteca bine pina obtinem o masa omogena.Se infierbinta bine aparatul de facut vafe si ungem cu putin ulei partea de jos a aparatului(doar prima data) dupa care turnam o lingura de aluat pe forma (nu mai mult pentru ca iese pe alaturi),inchidem forma si o tinem inchisa citeva minute(1-2min)verificam din cind in cind pina se rumeneste.

Cind este rumenita o scoatem cu ajutorul unei palete sau a unui cutit mai mare,o asezam pe o farfurie si o modelam foarte repede cit e fierbinte.Eu le indoi mai putin de jumatate si le rulez dupa aceea le asez intr-un pahar pina se racesc.Cind sunt reci le scoateti si ele ramin in forma cum au stat in pahar.Puteti sa le serviti asa cum sunt sau cu inghetata cum o fac eu.In ambele cazuri sunt delicioase!!!Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gofre subtiri si crocante" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert eclere

Postat de eumimi

Desert eclere

Preparare coji : se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand  clocoteste, se adauga faina toata odata si se amesteca bine. Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe...

Citeste continuarea

Desert rulada cu portocale, frisca si crema de branza

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu portocale, frisca si crema de branza

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul si mixati pana obtineti o bezea ferma. Incorporati galbenusurile si mixati usor. Radeti coaja de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.02.2015, 06:31
super vafele tale! d>
la 26.02.2015, 06:35
Foarte frumoase sunt !
la 26.02.2015, 09:49
Ce idee faina
la 26.02.2015, 10:27
Ce bine arată!
la 26.02.2015, 10:31
Merciiii,Constelatialeu

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking