Ingrediente
- 5 kg gogosari rosii
- 5 linguri sare mare neiodata
- 500 gr otet de 9 grade
- 250 gr zahar
- 1 legatura hrean
- 5 foi dafin ( am pus 10 , ptr . ca erau f. mici )
- 5 lingurite piper boabe
- 5 lingurite mustar boabe
- frunze de telina
- 1 praf de conservant
Mod de preparare
Gogosarii se spala si se lasa sa se zvante . Se c urata de seminte si se taie in felii de marimea preferata . Mie imi plac sa-i tai in 8.
Hreanul se curata si sa razuieste de preferinta cu ajutorul robotului de bucatarie .
Peste gogosari se pune hreanul , restul ingredientelor , se amesteca intr-un vas incapator .
Se lasa 12 ore la macerat , acoperiti cu un stergar curat sau cu capac. Din cand in cand se mai amesteca cu ajutorul unei linguri de lemn .
Gogosarii se pun in borcane de 800 gr cu filet . Zeama pe care o lasa e suficinta sa-i acopere .
Se dau la un dunst scurt cald intr-o oala cu apa [ 10 min de cand se infierbanta apa ].
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari cu hrean (marinati la rece)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|