Ingrediente
- 6 kilograme gogosari mari si sanatosi
- 5-6 radacini de hrean
- 1,500 otet de 9 grade ,eu folosesc 'Regal'
- 3 litri apa
- 5 linguri sare[ pentru muraturi ]
- 2 linguri miere de albine
- 2 linguri zahar
- 5-6 foi de dafin
- 0 lingura boabe de mustar
- 20 -25 boabe de piper negrU
- 3-4 legaturi de frunze de telina
Mod de preparare
Gogosarii se spala se crapa in forma de x pentru a vedea daca sunt sanatosi .
Se aseaza in borcane curate si sterilizate in prealabill.
Printre gogosari pun bucatele de hrean si boabe de mustar, frunze de telina .
Se pune apa intr-un vas pe foc , se adauga sarea si cand s-a topit se pune zaharul ,mierea , otetul,piperul , foile de dafin . Cand da in clocot , turnam solutia peste gogosarii din borcane [trebuie pus ceva metalic sub borcane pentru a nu se sparge ].
Deasupra gogosarilor punem frunze de telina si le capsam .
Se aseaza in casete acoperite cu paturi [ dunst uscat] ,pana a 2 zi cand s-au racit .
Se depoziteaza in camara .
Este o muratura foarte buna .
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari intregi in otet" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|