Ingrediente
- cca 380 g dovlecel ras si stors
- 3 linguri de zahar
- 2 linguri pline cu smantana cu peste 40% grasime
- cca 400 g faina
- 4 oua
- un praf de sare
- ulei pentru prajit
- gem de caise
- dulceata de zmeura
Mod de preparare
Se rade dovlecelul, se stoarce de zeama. Intr-un castron se pune dovlecelul ras, se adauga sarea, ouale, zaharul si smantana si se amesteca bine, apoi se adauga faina si se omogenizeaza. Se pune uleiul in tigaie si se lasa la incins, apoi cu ajutorul unei lingure luam din compozitie si punem in uleiul incins, lasam sa se rumeneasca pe o parte si intoarcem pe partea cealalta. Se scot gogosele pe un servet sa se absoarba surplusul de ulei, se servesc asa simple sau cu gem de caise, dulceata de zmeura sau oricare gem sau dulceata preferati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele cu dovlecel si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|