Ingrediente
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 3 oua,
- 50 g drojdie,
- 200 ml lapte dulce,
- 500 g faina alba de grau,
- 100 g de unt,
- zahar vanilat,
- esenta de vanilie,
- coaja rasa de lamaie,
- un praf de sare
Mod de preparare
Mod de pregatire:
Cernem faina, impreuna cu praful de sare, intr-un castron, iar la mijloc facem o adancitura in care vom pune drojdia amestecata cu 1 lingurita de zahar, cu untul topit si cu laptele caldut. Presaram putina faina deasupra, acoperim si lasam intr-un loc cald pentru 15 minute. Adaugam apoi ouale batute spuma impreuna cu zaharul, esentele si coaja de lamaie. Framantam bine aluatul rezultat si daca este necesar mai adaugam 1-2 linguri de faina.
Acoperim vasul in care se afla aluatul (cu un prosopel curat) si il lasam la dospit, intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Cand aluatul a crescut, modelam bilute pe care le vom pune la prajit in uleiul incins. Cand s-au rumenit pe ambele parti le scoatem pe un servet de hartie pentru a se absorbi surplusul de ulei.
Le servim pudrate cu zahar vanilat si cu dulceata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|