Gogosele de salcam

Postat de lia in Dulciuri
14 Mai 2010 | 7434 vizualizari
Gogosele de salcam

Aceasta reteta am gasit-o anul trecut pe gustos, si mi-a atras atentia. Multumesc Mihaela A. Este prima data cand fac astfel de gogosele, am facut mici modificari la reteta initiala.Sunt atat de parfumate si bune incat vi le recomand cu incredere. Sunt delicioase atat calde cat si reci.

Ingrediente

  • 20 flori de salcam proaspete cat mai bogate
  • 3 oua
  • 10 linguri de faina
  • 4 linguri zahar
  • 200ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • ulei de palmier pentru prajit
  • 1 zahar vanilat
  • sare

Mod de preparare

Mixam ouale cu sarea si zaharul intr-un bol adaugam uleiul, apoi, treptat 5linguri faina, amestecand continuu. Subtiem compozitia turnand, putin cate putin, laptele, pana cand devine ca o smantana lichida.
Florile de salcam le spalam si le insiram pe servet de hartie sa se scurga foarte bine de apa. Intr-un vas (farfurie adanca) punem restul de faina.Luam cate o floare de salcam, o trecem pe ambele parti prin faina apoi prin aluatul preparat si le punem la prajit in uleiul incins. Le prajim pe ambele parti si le scoatem pe un servetel pentru a se scurge bine de ulei. Le presaram cu zahar vanilat si le servim.

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele de salcam" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu ciocolata si capsune

Postat de timea

Tarta cu ciocolata si capsune

Punem intr-un bol untul taiat bucatele, indulcitorul, un varf de sare, oul, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu sucul de portocala. Amestecam ingredientele cu mana pentru ca asa se...

Citeste continuarea

Rulada elvetiana cu doua feluri de ciocolata

Postat de RuxyRux

Rulada elvetiana cu doua feluri de ciocolata

Ouale se mixeaza cu un praf de sare  1 minut, apoi cu zaharul brun si vanilia 3 minute, se adaga cacaoa, apoi faina si la final laptele dulce. Se unge cu unt foaia de copt, se asaza pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.05.2010, 22:33
la 14.05.2010, 22:57
bine ca a pregatit lia ceva in seara asta,ca altfel muream de foame pe aici fetelor,ce faceti,dormiti?
la 14.05.2010, 23:57
ela, da tu de ce nu pregatesti? mai asteptam si noi sa mancam la tn, ca tu mereu esti in toate farfuriile, hai pune mana si fa ceva ca mi-e foame tare
la 14.05.2010, 23:58
lia f interesante aceste gogosele, cred ca facea si bunica mea cand eram copil
la 15.05.2010, 00:00
dana eu stau rau cu timpul,nu prea am cand sa gatesc,ca sunt mai mult in magazin,mai ales saptamana asta cand a gatit mama mea pt mine

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking