Șoricei aromați

Postat de panacris in Dulciuri
7 Mai 2013 | 3546 vizualizari
Șoricei aromați

Un dulce al copilăriei, ce l-am descoperit la maturitate, în bucătăria soacrei mele. Probabil că denumirea de ”Șoricei”, li se trage de la codița ciorchinelui, ce rămâne în afara preparatului!;)

Ingrediente

  • flori de salcâm cca. 15-20 de ciorchine,
  • ouă 2 bucăți,
  • lapte/ apă minerală cca. 400 ml,
  • sare iodată 1 parf,
  • zahăr brun cca. 50 g,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • coajă de lămâie,
  • făină cât cuprinde,
  • ulei de palmier/ floarea soareului pentru prăjit cca. 300 ml.

Mod de preparare

Se prepară un aluat fluri din ouă, lapte/apă minerală, zahăr, zahăr vanilinat și făină. Trebuie să fie un pic mai gros decât cel de clătite. Ciorchinele de salcâm se scufundă, în amestecul de mai sus,  apoi se scote și se pune la prăjit în ulei, fierbinte. Se prăjește cca. 5 minute, întorcându-se pe ambele părți. După ce s-a rumenit, se scoate, pe un șervet absorbant, se pudrează din belșug cu zahăr pudră vanilinat și se savurează ca atare sau cu dulceață, după gustul fiecăruia.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Șoricei aromați" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura duo chocolat cu zmeura

Postat de RuxyRux

Prajitura duo chocolat cu zmeura

Untul se topeste intr-un vas mic, se trage deoparte apoi, se pune ciocolata alba si se amesteca pana ce aceasta se topeste si se omogenizeaza. Ouale se mixeaza 30 de secunde cu un praf de sare...

Citeste continuarea

Mucenici/ sfintisori moldovenesti, reteta de post

Postat de Ina

Mucenici/ sfintisori moldovenesti, reteta de post

Incalzim apa cat sa tinem degetul fara sa ne friga. Turnam 100 ml apa calda intr-o cana, adaugam zaharul, doua linguri cu faina si drojdia. Amestecam totul si lasam 5-10 minute deoparte, ca maiaua...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 07.05.2013, 18:55
Si bunica si mama mea faceau din astea.
Ce pofta mi-ai facut!
la 07.05.2013, 18:56
vin la deliciu
la 07.05.2013, 18:57
vreau si eu
la 07.05.2013, 19:03
la 07.05.2013, 19:05

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking