Șoricei aromați

Postat de panacris in Dulciuri
7 Mai 2013 | 3563 vizualizari
Șoricei aromați

Un dulce al copilăriei, ce l-am descoperit la maturitate, în bucătăria soacrei mele. Probabil că denumirea de ”Șoricei”, li se trage de la codița ciorchinelui, ce rămâne în afara preparatului!;)

Ingrediente

  • flori de salcâm cca. 15-20 de ciorchine,
  • ouă 2 bucăți,
  • lapte/ apă minerală cca. 400 ml,
  • sare iodată 1 parf,
  • zahăr brun cca. 50 g,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • coajă de lămâie,
  • făină cât cuprinde,
  • ulei de palmier/ floarea soareului pentru prăjit cca. 300 ml.

Mod de preparare

Se prepară un aluat fluri din ouă, lapte/apă minerală, zahăr, zahăr vanilinat și făină. Trebuie să fie un pic mai gros decât cel de clătite. Ciorchinele de salcâm se scufundă, în amestecul de mai sus,  apoi se scote și se pune la prăjit în ulei, fierbinte. Se prăjește cca. 5 minute, întorcându-se pe ambele părți. După ce s-a rumenit, se scoate, pe un șervet absorbant, se pudrează din belșug cu zahăr pudră vanilinat și se savurează ca atare sau cu dulceață, după gustul fiecăruia.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Șoricei aromați" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu mure, crema de iaurt si frisca

Postat de lucy2002

Prajitura cu mure, crema de iaurt si frisca

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam pe rand zaharul + zaharul vanilinat, vom obtine o spuma tare lucioasa ca la beazea. Adaugam...

Citeste continuarea

Chec cu stafide

Postat de Ksenya

Chec cu stafide

Pornim cuptorul la 160 grade C. Stafidele le punem la inmuiat in apa, pentru 2-3 ore (trebuie luat in calcul inainte de a porni cuptorul). Untul il topim intr-o craticioara, lasam la foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2013, 18:55
Si bunica si mama mea faceau din astea.
Ce pofta mi-ai facut!
la 07.05.2013, 18:56
vin la deliciu
la 07.05.2013, 18:57
vreau si eu
la 07.05.2013, 19:03
la 07.05.2013, 19:05

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking