Ingrediente
Aluat
- 2 cani apa
- 1 cana ulei
- 2 cani faina
- 6 oua
Crema de vanilie
- 1 litru lapte
- 2 esente vanilie+4 pliculete de zahar vanilat
- 8 oua intregi
- 400 g zahar
- 160 g faina
Glazura
- 3 linguri lapte
- 200 g zahar
- 3 linguri cacao
Mod de preparare
Pentru coji se fierbe apa cu uleiul si sarea si cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga faina amestecand bine sa nu se faca cocoloase. Apoi se lasa aluatul sa se raceasca si se adauga cate un ou amestecand la mixer dupa fiecare pana am pus toate cele 6 oua. Se lasa aluatul sa se raceasca si apoi se pune cu pos-ul in tava de cuptor captusita cu foaie de copt.
Cat timp sunt la cuptor se prepara crema de vanilie: se amesteca zaharul cu faina si cu zaharul vanilat, apoi adaug laptele, amestec bine si compozitia se pune la fiert.
Pe foc se adauga cate un ou amestecand tot timpul sa nu se prinda pana cand crema se face ca o ciulama. In momentul asta se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se umplu cu crema folosind pos-ul eclerele. Crema o sa iasa mai multa, dar daca injumatatesc cantitatile nu ajunge.
La sfarsit prepar glazura fierband si amestecand pe foc ingredientele pana se intareste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele profiterol" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|