Gogosele profiterol

Postat de butoiaurora76 in Prajituri
26 Mai 2012 | 16589 vizualizari
Gogosele profiterol

Ingrediente

Aluat

  • 2 cani apa
  • 1 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 6 oua

Crema de vanilie

  • 1 litru lapte
  • 2 esente vanilie+4 pliculete de zahar vanilat
  • 8 oua intregi
  • 400 g zahar
  • 160 g faina

Glazura

  • 3 linguri lapte
  • 200 g zahar
  • 3 linguri cacao

Mod de preparare

Pentru coji se fierbe apa cu uleiul si sarea si cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga faina amestecand bine sa nu se faca cocoloase. Apoi se lasa aluatul sa se raceasca si se adauga cate un ou amestecand la mixer dupa fiecare pana am pus toate cele 6 oua. Se lasa aluatul sa se raceasca si apoi se pune cu pos-ul in tava de cuptor captusita cu foaie de copt.

Cat timp sunt la cuptor se prepara crema de vanilie: se amesteca zaharul cu faina si cu zaharul vanilat, apoi adaug laptele, amestec bine si compozitia se pune la fiert.

Pe foc se adauga cate un ou amestecand tot timpul sa nu se prinda pana cand crema se face ca o ciulama. In momentul asta se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se umplu cu crema folosind pos-ul eclerele. Crema o sa iasa mai multa, dar daca injumatatesc cantitatile nu ajunge.

La sfarsit prepar glazura fierband si amestecand pe foc ingredientele pana se intareste. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele profiterol" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert profiterol cu crema de vanilie si sos caramel

Postat de Oana

Desert profiterol cu crema de vanilie si sos caramel

Crema de vanilie: Amesteca 400 ml de lapte cu zaharul si pune totul la fiert. Cresteaza pastaia de vanilie, scoate semintele cu ajutorul unui cutit si adauga-le peste lapte. Cand incepe sa...

Citeste continuarea

Tort profiterol

Postat de Constelatialeu

Tort profiterol

Am pregatit gogosele si blatul cu o zi inainte. Gogosele choux: Intr-o craticioara punem apa cu sarea si punem pe foc, adaugam margarina maruntita si amestecam continuu pana se topeste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2012, 20:21
ce bune sunt!
la 26.05.2012, 20:29
delicioseeee!
la 26.05.2012, 20:35
delicioase
la 26.05.2012, 20:40
imi plac
la 26.05.2012, 20:57

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking