Gogosi berlineze cu smantana si topping de visine

Postat de Elena_Daria in Dulciuri
17 Iun 2013 | 5937 vizualizari
Gogosi berlineze cu smantana si topping de visine

Gogosi by Miha, iar topinggul asta delicios l-am vazut la papanasi Laurei! Multumesc fetelor!:X

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 270 ml lapte caldut
  • 2 galbenusuri
  • 50 g margarina rama
  • 40 g zahar
  • 1 cubulet de drojdie
  • un varf lingurita sare
  • Topping:
  • 400 g visine (fara samburi)
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • In plus:
  • smantana pentru gatit

Mod de preparare

Am topit margarina in microunde, apoi am lasat-o sa se raceasca.

Am cernut faina si am pus-o intr-un vas.

Laptele l-am pus intr-o cana, am adaugat drojdia si zaharul si am amestecat bine, bine.

Am adaugat apoi  galbenusurile, margarina topita si racita peste lapte si am omogenizat.

Am adaugat acest amestec peste faina si am framantat pana am obtinut un aluat elastic, nelipicios.

Acoperim vasul cu un prosop curat, si il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut, am rasturnat aluatul pe masa infainata si am framantat putin pana a iesit aerul din aluat.

Cu un pahar mare am decupat gogosi, apoi cu unul mai mic am decupat mijlocul.

Gogosi astfel obtinuti i-am lasat la crescut vreo 20 de minute, iar intre timp am pregatit toppingul.

Am spalat visinele si le-am scos samburi.

Le-am pus intr-o cratita micuta, am adaugat zaharul si apa si le-am lasat sa fiarba la foc mic pana cand sosul a prins consistenta.

Dupa ce gogosii au crescut, ii prajim pe ambele parti in ulei incins.

Servim gogosi cu smantana si topping de visine!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi berlineze cu smantana si topping de visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Fursecuri umplute cu cocos si cacao

Postat de Valclaudia

Fursecuri umplute cu cocos si cacao

Aluatul se face amestecand toate ingredientele enumerate mai sus. Rezulta un aluat nelipicios, cu care se lucreaza usor, pe care-l vom tine timp de o ora la frigider. Intre timp preparam...

Citeste continuarea

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Postat de RuxyRux

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Preparam crema de lamaie. Punem laptele pe foc impreuna cu vanilia. Mixam intr-un vas de mixer ouale cu zaharul, apoi cu faina si cu 100 ml lapte din total. Turnam in laptele de pe foc...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 17.06.2013, 22:03
Vaaaai ce-mi faci la ora asta
la 17.06.2013, 22:03
♥♥♥
la 17.06.2013, 22:04
favorite
la 17.06.2013, 22:06
Vai Dia draga mea, imi cer scuze! Daca ai fi aproape te-as chema la mine si te-as servi cu drag!
la 17.06.2013, 22:06
Bya

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking