Ingrediente
- 2 oua
- 3 linguri ulei+ulei pentru prajit
- coaja rasa de lime (are o aroma mai puternica)
- 1/2 lingurita bicarbonat stins
- 4 linguri cu varf de faina
- sare
- lapte
- zahar pudra 1 lingura
- flori de salcam
Mod de preparare
Florile de salcam le tinem in apa rece cateva minute pentru a iesi la suprafata gandaceiii ce se ascund in ele. Intr-un vas batem bine ouale cu zahar pudra, 3 linguri ulei, un praf de sare, coaja de lamaie verde, bicarbonatul stins, faina apoi adaugam cate putin lapte amestecand mereu sa nu se formeze cocoloase. Cand ajungem la consistenta unui aluat de clatite putin mai gros, ne oprim si lasam sa se odihneasca 10 minute
Fiecare inflorescenta o tinem de codita, o trecem prin aluat bine sa patrunda prin toate florile, apoi le punem in vasul cu ulei incins. Le scoatem pe hartie de bucatarie, le pudram cu zahar si le servim calde
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|