Gogosi cu flori de salcam

Postat de Julie in Dulciuri
16 Mai 2010 | 17906 vizualizari
Gogosi cu flori de salcam

Lia ! hai ca ma gasit flori de salcam si am facut si eu gogoselele aromate.De fapt a facut soacra mea si eu doar am asistat si am mancat.....:))

Ingrediente

  • 4 oua
  • 5 linguri  zahar
  • 250 ml lapte
  • 5 linguri ulei
  • o esenta vanilie
  • un varf de cutit cu bicarbonat de sodiustins in zeama de lamaie
  • faina

Mai avem nevoie de :

  • zahar farin pentru finisare
  • flori de salcam

Mod de preparare

Se bat bine ouale cu zaharul apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine sa ne iasa un aluat ca la clatite dar un pic  mai gros.
Florile de salcam se spala bine apoi se lasa sa se scurga de apa.
Luam cate o floare, o trecem prin aluat apoi o prajim in ulei incins pe ambele parti.
Cand sunt gata se scot pe prosop de hartie.
Se pudreaza cu zahar farin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert gogosi cu flori de salcam

Postat de Pungasa_Rogue

Desert gogosi cu flori de salcam

Ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilinat se mixeaza. Se adauga smantana, apa minerala, esenta de vanilie, praful de copt si faina si se omogenizeaza. Florile de salcam se spala bine. Se...

Citeste continuarea

Desert gogosi cu flori de salcam

Postat de merisor67

Desert gogosi cu flori de salcam

Mai întâi rupem florile de salcâm cu codițe si le clătim în apă rece, apoi le lăsăm la scurs. Amestecăm ouăle cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2010, 14:41
foarte frumoase si cred ca au o aroma deosebita
la 20.05.2010, 10:08
Chiar au o aroma deosebita!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking