Gogoşi cu marmeladă de prune

Postat de botcrina in Dulciuri
31 Ian 2012 | 4458 vizualizari
Gogoşi cu marmeladă de prune

Ingrediente

  • 1 kg făină
  • 400 ml lapte
  • 100 ml apă călduţă
  • 1 cub drojdie
  • 2 ouă
  • coajă de lămâie sau portocală
  • 5 linguri zahăr tos
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 200 g zahăr pudră (pentru pudrat gogoşii)
  • 200 g marmeladă de prune (din producţia proprie) pentru umplutură
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Într-un vas înalt punem făina şi facem o gaură la mijloc, adăugăm drojdia, 1 lingură de zahăr, 1 lingură de lapte, puţină apă şi puţină făină, după care lăsăm să crească puţin. 

După ce a crescut adăugăm în compoziţie celelalte ingrediente şi frământăm până obţinem un aluat potrivit de tare.Lăsăm la crescut circa 30 de minute.

Împărţim aluatul in două părţi egale, apoi le întindem pe rând pe fiecare. Facem o foaie dreptunghiulară, punem până la jumătate din loc în loc marmeladă apoi partea neumplută o împăturim peste cea umplută.

Apăsăm cu degetele locurile goale pentru a elimina aerul   dar şi pentru a nu se desface. Luăm un pahar şi decupăm gogoşile, le mai lăsăm puţin pe masă la crescut până se încinge uleiul, după care le prăjim.

Scoatem gogoşile din ulei, pe un şerveţel absorbant şi le lăsăm la răcit. Pe urmă le pudrăm cu zahăr praf amestecat cu zahăr vanilat.

Sunt foarte bune servite reci cu un pahar de lapte călduţ.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi cu marmeladă de prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Gogosi rulate cu branza

Postat de robert_badica

Gogosi rulate cu branza

Intr-un castron, punem laptele, ouale, drojdia sfaramata si zaharul. Punem amestecul pe foc. Amestecam. Cand amestecul s-a incalzit, il luam de pe foc. Intr-un bol incapator, cernem faina. Formam...

Citeste continuarea

Cozonac cu nuca

Postat de simona72

Cozonac cu nuca

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele le-am pus in urmatoarea ordine: laptele caldut, galbenusurile amestecate cu zaharul, sare, unt, ulei, deasupra faina si cubul de drojdie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2012, 15:20
ce deliciosi sunt
la 31.01.2012, 15:42
super sunt
la 31.01.2012, 16:16
bune bune
la 31.01.2012, 16:35
la 31.01.2012, 16:57
delicioase

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking