Gogosi de post

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
15 Dec 2010 | 15686 vizualizari
Gogosi de post

Am promis ca azi va dau gogosi de post si ma tin de cuvant...va poftesc pe toti ca sunt multeeee....

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie
  • 2 linguri margarina
  • coaja de la o portocala
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf de sare
  • 4-5 linguri zahar
  • apa minerala de framantat
  • ulei
  • zahar pudra

Mod de preparare

Punem intr-un ibric putina apa minerala la incalzit(nu o facem fierbinte ,ci doar calduta).

drojdia o frecam cu o lingura de zahar.

intr-un lighean punem faina.

peste turnam drojdia ,margarina,coaja de portocala,praful de sare,esenta de vanilie si zaharul.

amestecam bine toate aceste ingrediente.

apoi punem apa minerala,treptat .

framantam pana obtinem consistenta dorita la aluat.

la urma punem intre maini 2 linguri ulei si framantam aluatul cu acesta ,pana ce aluatul face besicute.

il lasam la dospit,la loc cald si acoperit pana isi dubleaza volumul.

cand a crescut,intindem pe masa de lucru putina faina.

luam o bucata de aluat si intindem o foaie potrivit de groasa.

taiem cu un cutit niste dreptunghiuri,iar pe mijlocul fiecarui dreptunghi facem o taietura si rasucim gogosile.(puteti face ce forme doriti).

le punem intr-o tigaie in ulei incins(sa fie cave mai mult ulei).

le scoatem intr-un bol,in care mai intai asezam niste servetele.

la urma le dam cu zahar pudra.

va poftesc la gogosi!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert gogosi vanilate de post

Postat de Pungasa_Rogue

Desert gogosi vanilate de post

Drojdia se freaca cu o lingura de zahar pana cand devine lichida. Se adauga apa calda peste ea si 100 g de faina cernuta. Se amesteca totul si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se...

Citeste continuarea

Desert gogosile bunicii (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert gogosile bunicii (de post)

*Pentru a scurta timpul de asteptare, pentru ca uneri este frig in bucatarie sau pentru a nu face caldura in exces in bucatarie (vara, de exemplu), eu incalzesc cuptorul, apoi il opresc si bag...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2010, 10:35
aşa le face şi mama... cu gaură de aia
la 15.12.2010, 10:51
am revenit şi am pus furci
la 15.12.2010, 10:56
azi e zi pt gogosi...
la 15.12.2010, 11:04
si mie imi placcc
la 15.12.2010, 11:11
numai bune pentru perioada asta....minciunele le spuneam noi....asa-mi plac si mie..

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking