Gogosi infuriate "Reteta mamei"

Postat de merisor67 in Dulciuri
16 Noi 2012 | 12449 vizualizari
Gogosi infuriate "Reteta mamei"

Mama mea este renumita in tot satul pentru gogosile pe care la fece. Eu nu am facut de multe ori pentru ca mananc de la ea, dar acum in post am zis ca e musai sa le fac. Au iesit super!

Ingrediente

  • 500 ml apa
  • 600 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • esenta de portocale
  • 3 linguri zahar
  • sare
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Am pregatit intai maiaua.

Intr-un bol am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat, am adaugat 200 ml apa calduta si 200gr faina. Am omogenizat, am acoperit cu un stergar si am lasat la crescut cam 10 minute. 

Restul de apa am pus-o la incalzit impreuna cu sarea, apoi am turnat peste maia amestecand continuu cu o spatula de lemn si am inceput sa pun faina cate putin pana la terminarea acesteia.

Iese un aluat mai moale si nu se framanta, doar se amesteca cu spatula pana la omogenizare.

Am presarat faina deasupra, am acoperit si am lasat la crescut cam 25 minute.

Cand a crescut suficient, aproape si-a dublat volumul, am pus ulei intr-un vas pe foc(un tuciulet), cam de doua degete inaltime. Am luat un vas cu apa in care mi-am umezit mainile si am inceput sa formez gogosile in maini, aplatizand aluatul cat mai bine si dandu-le o forma mai ovala, apoi le-am plonjat in uleiul incins bine. Am prajit pe ambele parti, nu mai mult de un minut doua fiecare. Focul trebuie sa fie mai tare pentru a nu se imbiba de ulei in timpul prajirii.

Le-am scos pe un prosop absorbant si am pudrat cu zahar vanilat si zahar farin.

Au iesit foarte pufoase. 

Drojdia proaspata si faina buna face totul posibil.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi infuriate "Reteta mamei"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert ciocolata turmentata Orient Expres

Postat de Constelatialeu

Desert ciocolata turmentata Orient Expres

Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele. Intr-un castron incapator am pus laptele praf, am adaugat nuca prajita si taiata grosier, boabele de rodie si visinele din visinata ( fara samburi,...

Citeste continuarea

Desert gofre cu mere in compozitie si crema cu caramel la aparatul Waffle Maker Duraceramic Breville

Postat de Pungasa_Rogue

Desert gofre cu mere in compozitie si crema cu caramel la aparatul Waffle Maker Duraceramic Breville

Se mixeaza ouale, sarea, scortisoara si zaharul. Se incorporeaza smantana, apoi merele si uleiul. Se adauga praful de copt si faina cernuta si se omogenizeaza. *Faina se pune cat sa rezulte un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2012, 22:23
vreau si eu...
la 16.11.2012, 22:24
Super buneee ...ce-as manca o gogoasa acum
la 16.11.2012, 22:25
Caroline, abia le-am pudrat, deci inca exista
la 16.11.2012, 22:25
Dana, vino pe la mine acum cat inca am
la 16.11.2012, 22:26
o sa adorm cu gandul la ele.... si ce bine arata

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking