Gogosi pufoase cu ciocolata

Postat de Retete_din_suflet in Prajituri
6 Feb 2013 | 4978 vizualizari
Gogosi pufoase cu ciocolata

cateva gogosi de pofta!

Ingrediente

  • 300g faina,
  • 1/2 cub drojdie,13g,
  • 130ml lapte,
  • 1ou,
  • 2plicuri de zahar vanilat,
  • 2lg zahar,
  • 1lingurita coaja de portocala,
  • 2-3 linguri de ulei.
  • nutella sau zahar pudra

Mod de preparare

Punem drojdia, 1 lingurita de zahar si 2 lingurite de lapte caldut, intr-un bol si o dizolvam. Adaugam 2 lingurite de faina si omogenizam.

Se pune la loc cald sa isi dubleze volumul.

Batem oul cu zaharul si zaharul vanilat, coaja de portocala si laptele caldut.

Punem faina intr-un bol. Adaugam drojdia si amestecul de lapte cu ou. Framantam pama se incorporeaza faina. Ca sa nu se mai lipeasca de maini, adaugam uleiu,l pe rand si frmantam inca 10-15min. Putem adauga inca 2 linguri de faina sau lapte, daca e cazul. Trebuie sa iasa un aluat moale si elastic.

Il punem la loc caldut, il acoperim cu un prosop si il lasam sa isi dubleze volumul, 45min.

Cand a crescut ungem masa de lucru su ulei intindem aluatul si decupam cu un pahar cercuri. Le lasam la crescut inca 10 min.

Punem o tigaie cu ulei la incins si cu grija asezam gogosile. Mare atentie focul sa fie mediu, pentru ca se ard usor.  Se scot pe servetel de bucatarie.

Cat inca sunt caldute, se ia cu lingura nutella si se ung pe o suprafata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gogosi pufoase la cuptor

Postat de CameliaComan

Gogosi pufoase la cuptor

Pentru inceput facem aluatul pentru gogosi. Amestecam faina cu drojdia si o punem intr-un vas. In centrul ei adaugam oul batut, zaharul, coaja de portocala rasa, laptele usor caldut si 50 g de unt...

Citeste continuarea

Gogosi pufoase

Postat de Creatsa

Gogosi pufoase

Intr-un bol cerne 400 g faina. Dizolva drojdia cu 2 lingurite de zahar si laptele caldut. Bate ouale cu un praf de sare . Peste faina pune zaharul,zaharul vanilat,coaja de lamaie,aromele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2013, 08:58
la 06.02.2013, 09:08
bune
la 06.02.2013, 09:14
Buneeee!
la 06.02.2013, 11:53
super bune
la 06.02.2013, 12:08
Mmm delicioase!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking