Ingrediente
- Aluat:
- 30 ml apa calda.
- 5 gr sare.
- 10 gr drojdiea.
- 100 ml lapte .
- 40 gr de unt.
- 2 oua.
- 75 gr de zahar.
- 2 esente de vanilie.
- Faina cat cuprinde .(300-400 gr)
- 5 gr de scortisoara.
- 400 ml ulei pentru fript.
- Decor:
- Ciocolata topita.
- Fulgi de ciocolata.
Mod de preparare
Aluat: Se pune drojdia cu apa calda intr-un vas,se amesteca cu un tel dupa care se adauga laptele cald,untul topit,oale unul cate unul ,esenta si zaharul se amesteca pana se incorporeaza totul foarte bine.Se adauga si faina treptat cu sarea si se framanta un aluat potrivit care se modeleaza bine pe masa.Se acopera si se lasa la crescut cel putin 1 ora.
Dupa care se intinde o foaie si cu forma speciala(daca nu cu doua forme simple ,prima se face un cerc dupa care o gaura mica in mijloc) se pregatesc gogosile.Se lasa 30 de minute acoperite.Intre timp se pun o tigaie cu ulei la incalzit ,cand uleiul este fierbinte se prajesc gogosile pe o parte si pe alta pana devin rumene.
Se glazureaza cu ciocolata si se decoreaza cu fulgi de ciocolata.Se pot pudra cu zahar vanilat.
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Donuts" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|