Gogosi rapide cu sos de vanilie

Postat de papabundetot in Prajituri
13 Sep 2014 | 3907 vizualizari
Gogosi rapide cu sos de vanilie

Gogosi rapide face toata lumea,insa eu le-am visat azi noapte alaturi de un delicios sos de vanilie,asa ca dis de dimineata,am plecat sa procur cele necesare pentru ca visul meu sa devina realitate :) si pentru ca mi-am dorit ca sosul sa fie identic cu cel din vis,l-am facut cu pastaie de vanilie….un deliciu interzis seara :))

Ingrediente

  • Am folosit pentru gogosi:
  • 3 oua intregi + 2 albusuri
  • 400 gr iaurt
  • 600 gr faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • esenta vanilie
  • 2 linguri zahar
  • Pentru sos:
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 1 pastaie de vanilie
  • 3 linguri zahar

Mod de preparare

Am pus in robotul de bucatarie 3 oua si 2 albusuri,iaurtul,zaharul si esenta de vanilie si am amestecat bine,apoi am adaugat faina,praful de copt,am mai amestecat pentru a omogeniza compozitia si cam asta e aluatul pentru gogosi. Am incins bine ulei intr-o cratita si cu ajutorul unei linguri am pus aluat formand gogosile.Le-am prajit la foc mediu spre mic pentru a se patrunde bine la mijloc,iar la final le-am scurs bine si le-am presarat cu zahar pudra.

Pentru sos am pus galbenusurile (2) intr-un castron metalic,am pus peste ele semintele din pastaia de vanilie,zahar si am amestecat bine pana cand zaharul aproape s-a topit,apoi am pus castronul la baie de aburi,am adaugat laptele si am amestecat pana cand sosul s-a ingrosta,aproximativ 15-20 minute.Am dat apoi sosul la racit si l-am servit cu pufoasele gogsi rapide…tare bun!! 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi rapide cu sos de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu piersici in vas Zepter

Postat de Irina

Tarta cu piersici in vas Zepter

Pentru ca a trecut muuulta vreme de cand n-am mai facut ceva bun, am inceput cu ceva usor si bun de tot, o tarta cu piersici.  Am separat albusurile de galbenusuri, piersicile le-am spalat...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu aia si aia si ailalta

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu aia si aia si ailalta

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea nu foarte tare. Separat amestecam osanza cu iaurtul si cacauao, adaugam amoniacul stins cu zeama de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.09.2014, 21:15
la 13.09.2014, 21:19
Vreau si euuuu
la 13.09.2014, 21:21
Hai Andreea,ca mai am 2-3 gogosi
la 13.09.2014, 21:29
cea de-a treia e a mea! Am zis!!
la 13.09.2014, 21:32

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking