Gogosi uriase si pufoase

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
19 Iul 2014 | 11562 vizualizari
Gogosi uriase si pufoase

M-am inspirat de la Carolina,care s-a inspirat de la Lavinia,care s-a inspirat nu stiu de unde,dar stiu ca au iesit niste pufosenii.....

Ingrediente

  • 220 ml lapte
  • 3 oua ( 2 galbenusuri si un ou intreg)
  • 1 cub drojdie ( Dr.Oettker 42 g)
  • 40 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • 480 g faina
  • coaja de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru tavalit gogosile

Mod de preparare

Intr-un castron cernem faina,in mijloc punem zaharul,zaharul vanilat,coaja de lamaie ,galbenusurile si oul intreg.Separat,cubul de drojdie amestecat cu 2 lingurite de zahar si un praf de sare se diluaza cu lapte caldut si se rastoarna in mijlocul fainii.Incepem sa amestecam,turnand restul de lapte caldut. Apoi incepem sa framantam adaugand uleiul,framantam cca 20 min ,pana obtinem un aluat elastic si nelipcios. Acoperim castronul cu un servet si lasam sa creasca cca 2 ore la loc caldut ( avand in vedere ca e vara,e caldura suficienta).

Dupa ce si-a triplat volumul,am scos aerul din aluat,l-am impartit in 19 bilute,pe care le-am mai lasat la crescut 20 min,apoi le-am aplatizat si le-am pus la prajit in ulei bine incins. Cand s-au rumenit pe o parte le-am intors pe partea cealalta si apoi le-am scos pe un servetel sa se absoarbe surplusul de ulei, apoi le-am tavalit prin zahar pudra......

Pufosenii.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi uriase si pufoase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cornuri pufoase cu gem

Postat de Constelatialeu

Desert cornuri pufoase cu gem

Aluat :Intr-un castron incapator se sfarama drojdia se adauga o lingura de zahar din cele 75 g, apoi se adauga laptele cald , se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga 4 linguri de faina, se...

Citeste continuarea

Clatite cu mere caramelizate

Postat de cristeena20

Clatite cu mere caramelizate

- Merele le curatam si le taiem cubulete ; le pudram cu putin zahar pudra si suc de lamaie. Intr-un vas teflonat punem zaharul la caramelizat si cand devine maroniu punem untul si amestecam bine,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2014, 20:24
Cleme, ţi-au ieşit cum te-am învăţat.
la 19.07.2014, 20:31
La gogosi, inainte! ) like!
la 19.07.2014, 20:37
la 19.07.2014, 20:38
Minunate!
la 19.07.2014, 20:39
ai poftit?) bine arata

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking