Ingrediente
- cartofi albi de Covasna 2000 g.,
- oua 2 bucati,
- faina 50 g.,
- gris 50 g.,
- sare ioadata,
- zahar tos,
- pesmet auriu,
- ulei de floarea soarelui,
- zahar vanilinat 3 plicuri,
- prune brumarii.
Mod de preparare
Cartofii se pun la fiert cu coaja in apa cu putina sare, neacoprit la foc mediu cca. 30 de minute. Dupa ce s/au fiert cartofii se scot din apa, se curata de coaja si se preseaza cu presa speciala de cartofi. Apoi se adauga ouale, faina si grisul, farmantanadu-se pana se obtine un aluat omogen si molcut, daca e nevoie mai puneti putina faina sau gris. Peste prunele curatate, se presara zahar vanilinat si praf de scortisoara, dupa gustul fiecaruia. Din piureul obtinut se formeaza galuste, in mijlocul careia se pune cate o jumatate de pruna. Se pun la fiert intr/un vas cu apa clocotita, se fierb pana cand se ridica la suprafata. Intre timp se prajeste pesmetul usor in ulei, impreuna cu zaharul vanilinat. Galustele se rostogolesc fierbinti, rapid prin pesmetul aurit si se scot pe un platou. Se servesc ca atare, cu smantana sau dulceata dupa gustul fiecaruia. Sunt la fel de bune reci sau calde. Pofat buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune ca la Mama" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|