Gomboti de orez cu pasare

Postat de sufletista in Pui
21 Mar 2012 | 3112 vizualizari
Gomboti de orez cu pasare

reteta preluata de pe blogul culorile din farfurie

Ingrediente

  • 200 g orez
  • 600 ml supa de pui
  • 1 lingura cury
  • piper alb
  • 1 galbenus
  • 2 linguri pesmet
  • 200 g carne de pasare
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • patrunjel
  • ulei
  • pesmet

Mod de preparare

Punem supa la fiert si cand fierbe adaugam orezul, acoperim si lasam sa fiarba. Cand este aproape fiert adaugam curry si mai lasam putin sa fiarba, adaugam piperul si oprim focul lasam sa se raceasca intr-un loc cald.

Cand s-a racit putin adaugam galbenusul de ou si se lasa sa se raceasca, se adauga pesmet daca este nevoie (trebuie sa fie tare ca sa putem modela)

Carnea fiarta in supa si taiata cubulete, morcovul fiert si taiat cuburi, ardeiul taiat fasii le amestecam cu patrunjelul tocat.

Cu mainile ude formam in podul palmei un caus din orez, in centru adaugam o lingurita de umplutura, dupa care se inchide cu orez. Se tavalesc prin pesmet fin si se frig in fritioza(eu i-am prajit in baie de ulei)

Se scot pe un servetel absorbant si se servesc dupa preferinta

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti de orez cu pasare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui Valdostana cu ciuperci

Postat de mihaelar63

 Pui Valdostana  cu ciuperci

 Pieptul de pui se spala si se taie in bucati mari [ ca pentru snitel ]. Feliati sunca si cascavalul . Rosiile se spala si se feliaza Curati , spalati si tocati marunt ceapa si...

Citeste continuarea

Tocăniţă de pui în sos delicios de legume şi bere

Postat de Zamfira

Tocăniţă de pui în sos delicios de legume şi bere

Spalam carnea de pui, o stergem putin de apa, o saram si piperam. Se mixeaza in robotul de bucatarie: ceapa, ardeiul kapia, ardeiul gras, rosia. Calim pulpele de pui in ulei, 1-2 minute pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2012, 01:03
faci niste delici..care nu le-am mancat niciodata )da-mi si mie sa gust!
la 22.03.2012, 01:12
la 22.03.2012, 07:55
va servesc cu drag
la 22.03.2012, 09:12
la 22.03.2012, 09:42

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking