Gondole cu sos de rosii si creveti cu usturoi

Postat de Oana in Paste
25 Mar 2010 | 7633 vizualizari
Gondole cu sos de rosii si creveti cu usturoi

Rasfoind albumul cu pozele din Venezia, mi s-a facut o pofta de paste...si mi-am amintit ca mai am un pachet cu paste in forma de gondole, luate chiar de acolo :) Deci, la treaba!

Ingrediente

  • Pentru sosul de rosii:
  • 300 ml suc de rosii
  • cateva rosii cherry proaspete
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper, busuioc
  • o lingura ulei de masline
  • busuioc proaspat
  • parmezan
  • si paste
  • Pentru creveti:
  • 200 g creveti
  • 150 ml vin alb
  • 1 lingurita  usturoi maruntit
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • o lingura patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Crevetii se spala si se pun intr-un bol impreuna cu toate ingredientele, se lasa apoi 15 minute in frigider.

Pentru sosul de rosii, se incinge uleiul intr-o craticioara, apoi se pune ceapa si usturoiul verde taiate rondele fine si se lasa putin la inmuiat. Se adauga sucul de rosii, se condimenteaza si se lasa sa dea in fiert. Rosiile cherry se scufunda in apa clocotita si se decojesc, apoi se taie in doua, eu le-am taiat in patru, erau cam maricele, apoi se adauga la sos. Se mai lasa un clocot si se opreste focul.

Pastele se fierb al dente. Se scurg si se muta in craticioara cu sos de rosii. Se aprinde focul cat sa clocoteasca o data. La final se pune un catel de usturoi maruntit bine.

Crevetii se scot din frigider si se perpelesc rapid intr-o tigaie de teflon pe ambele parti, adaugand si putin din sosul in care s-au marinat.

Se pun astele pe farfurie, se presara cu busuioc tocat fin, parmezan ras si se aseaza deasupra crevetii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gondole cu sos de rosii si creveti cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Reteta de dieta: Paste Konjac cu dovlecei si vinete

Postat de Bucataras

Reteta de dieta: Paste Konjac cu dovlecei si vinete

Pastele Fettucine din Konjac sunt paste cu un conținut scăzut de calorii, fără carbohidrați, grăsimi, sare și gluten. Acestea sunt obținute dintr-un amestec de făină organică de Konjac...

Citeste continuarea

Paste cu ardei copti, sos picant si ceapa verde

Postat de RODIMUR

Paste cu ardei copti, sos picant si ceapa verde

Ardeii copți se scot din timp din congelator, ca să se decongeleze natural și se pun de la bun început într-o strecurătoare, ca să se scurgă zeama. Când s-au decongelat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2010, 20:58
ce nebunie e accolo...
la 25.03.2010, 21:48
Arata foarte bine!
la 25.03.2010, 22:27
Multumesc!
la 25.03.2010, 22:33
nu pot spune decat
la 25.03.2010, 23:26
arata bestial!!! de unde ai cumparat gondolele?

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking