Gorgonzola cu paste, radicchio si cartofi

Postat de Bucataras in Paste
7 Mar 2012 | 3948 vizualizari
Gorgonzola cu paste, radicchio si cartofi

O reteta cu gorgonzola usor de preparat

Ingrediente

  •  Ingrediente pentru paste:
  • 300g faina
  • 3 oua
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • Frunze lungi de radicchio
  • Gorgonzola dolce IGOR
  • Cartofi
  • Zahar brun
  • Otet balsamic
  • Sare
  • Ulei
  • Branza rasa
  • Seminte de rodie

Mod de preparare

Amestecati faina cu oualele si framantati-le pentru aproximativ 15 minute. Lasati aluatul la frigider 30 de minute.

Apoi intindeti aluatul  pana cand obtineti o foaie subtinere si taiati-l cercuri mici (lasagnette).

Puneti apa la fiert. Cand acesta da in clocot adaugati cercurile de aluat si fierbeti-le 15 minute.

Intre timp, curatati si puneti la fiert cartofii.

Intr-o tigaie caliti un catel de ustoroi, pe care il aruncati cand devine maroniu. In acelasi ulei puneti radicchio, taiate julienne si caliti-le  timp de aproximativ 10 minute. Adaugati doua linguri de zahar si otet balsamic. Amestecati si mai lasati-le pe foc cateva minute.

Dupa ce cartofii  s-au fiert, pasati-i pana cand obtineti un piure fin.

Intr-o tava  asezati un strat de paste, apoi un strat de radicchio, unul  de piure de cartofi si apoi un strat de gorgonzola dolce IGOR.  Continuati in acest fel pana cand umpleti tava, astfel incat ultimul strat sa fie cu paste. Radeti deasupra branza si introduceti la cuptorul incins la 180 de grade. Lasati preparatul in cuptor pana cand branza devine aurie.

Intre timp, topiti gorgonzola dolce IGOR pana cand obtineti un fondue.

Dupa ce scoateti de la cuptor preparatul, adaugati fondue-ul deasupra. Decorati cu frunze lungi de radicchio si  seminte de rodie.

Reteta de ANDREA FERRARI / advertorial produse marca Igor 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gorgonzola cu paste, radicchio si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paste cu ton si somon afumat

Postat de mihaelar63

Paste cu ton si somon afumat

Puneti la fiert ina pa clocotita cu sare pastele rupte bucati . Fierbeti respectand instructiunile de pe pachet . Cand sunt fierte se scurg de apa . Spalati legumele .Feliati ceapa ,...

Citeste continuarea

ORECCHIETTE CU ANGHINARE

Postat de panacris

ORECCHIETTE CU ANGHINARE

Pastele orecchiette colorate se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu, semi acoperit. Între timp se pun la călit ceapa, ardeiul și inima de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2012, 21:50
parca e un ozn
la 07.03.2012, 21:52
ela ))
la 07.03.2012, 21:52
gusti, tu de ce pui retete?
vrei breloc?)))
la 07.03.2012, 21:53
daaaa, vreau si eu breloc )
la 07.03.2012, 21:54
Ce prezentare!!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking