Gratar de piept de curcan cu legume la capac

Postat de Sylvia in Curcan
28 Ian 2011 | 10579 vizualizari
Gratar de piept de curcan cu legume la capac

Va prezint o reteta simpla si delicioasa, eu o repet destul de des in combinatii putin diferite, mai schimb la legume dar in general merg pe cele bogate in fibre si vitamine si sarace in calorii, fasolea pastai ( galbena, verde, plata ) este una din legumele mele preferate, alaturi de ciuperci, dovlecel, morcov.

Ingrediente

  • Pentru aceasta reteta am folosit
  • 150 grame de piept de curcan,
  • fasole pastai galbena, 
  • o mana de felii de ardei gras de divese culori decupati julienne,
  • o jumatate de morcov taiat aschii fine,
  • sare,
  • piper,
  • o lingura de ulei de masline, 
  • un catel de usturoi, 
  • verdeata maruntita ( patrunjel am pus eu).

Mod de preparare

  Preparare: intr-o  tigaie neaderenta se  pune pe masurate o lingura de ulei de masline si se adauga  legumele : fasolea, morcovul si ardeiul. Eu iarna prefer sa folosesc legumele de vara in formula congelata, daca nu sunt legume de sezon le prefer asa deoarece dupa ce m-am documentat destul de riguros , se pare ca legumele congelate sunt cele care patreaza cel mai bine vitaminele si proprietatile legumelor de sezon. Dupa ce am lasat legumele sa se  rumeneasca  putin le condimentam cu sare si piper proaspat macinate si adaugam o canita de apa.

Lasam sa fiarba inabusit cu capac la foc mic timp de 15 minute. Cu 5 minute inainte sa inchidem focul adaugam usturoi zdrobit.  Intre timp  ne ocupam de gratarele de piept de curcan. Eu le-am lasat inainte la frigider  dupa ce le-am trecut printr-o marinada de  sare, piper, o lingura de ulei de masine, o lingura de sos de rosii, putin mustar si  un strop de miere.  Dupa ce se imbiba de arome se  prajesc la foc mic intr-o tigaie neaderenta, eu am folosit una de la Tefal .

  Se serveste gratarele de curcan cu legumele asortate  langa, presarat totul cu patrunjel taiat mai grosier.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratar de piept de curcan cu legume la capac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Piftie de curcan

Postat de oanapl

Piftie de curcan

Pui carnea la fiert, împreună cu ceapa şi morcovii, în 7 litri de apă, la foc iute. Spumuieşti din când în când. După ce ai luat toată spuma, dai focul mai mic...

Citeste continuarea

Friptura de curca in sos alb cu ciuperci si ardei copt

Postat de merisor67

Friptura de curca in sos alb cu ciuperci si ardei copt

Am pus carnea la fiert in putina apa, iar cand a atins punctul de fierbere, am scurs apa, am clatit carnea si am pus-o din nou la fiert in apa cat sa o acopere, cu putina sare. Eu procedez asa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2011, 10:10
minunat....
la 28.01.2011, 10:16
Madiiiiiiiiiii ma bucur sa te vad
la 28.01.2011, 10:17
asa ceva nu se poate refuza niciodata
la 28.01.2011, 10:24
delicios
la 28.01.2011, 10:25
ooooo si de aici vreau

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking