Ingrediente
- 2 zucchini
- unt pentru uns tava
- 2 linguri de pesmet
- 200-250 ml de smântână
- 2 ouă
- sare
- piper
- 50 grame de cașcaval răzuit
Mod de preparare
Zucchinii se spală, li se îndepărtează capetele și apoi se taie sub formă de rondele, late de 1 cm.
Se unge cu unt o tavă termorezistentă și se presară pesmetul uniform, pe toată suprafața și pe pereții vasului.
Se aranjează rondelele de zucchini în tavă, se condimentează cu sare și piper și apoi se toarnă deasupra smântâna mixată bine cu cele două ouă.
Se acoperă tava cu capacul, sau cu o folie de aluminiu și se dă la cuptor, la temperatură medie, pentru 20-25 de minute.
Se scoate tava din cuptor și se presară cașcavalul răzuit. Apoi se dă tava din nou la cuptor, fără capac de data aceasta și se lasă acolo până ce preparatul se rumenește frumos.
Atunci se scoate din cuptor, se porționează și se servește cald. Se pot asocia roșii feliate, sau chiar smântână (sau un iaurt gras) cine dorește.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de zucchini" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|